Mainos

Ruotsin televisio siirsi vaalituottajansa syrjään – syynä riita ruotsidemokraattien johtajan kohtelusta

Ruotsin vaalikentillä laineet ovat lyöneet tänäänkin korkealle, kun ruotsidemokraattien puheenjohtaja ilmoitti illansuussa, ettei puolue osallistu lainkaan puheenjohtajien yhteiseen vaalivalvojaisiltaan huomenna Ruotsin tv-yhtiön tiloissa.

Puheenjohtaja Jimmie Åkesson kieltäytyy myös antamasta yleisradioyhtiön toimittajille haastatteluja viikonlopun aikana.

Kiista sai alkunsa Åkessonin puheenvuorosta eilisessä puheenjohtajien tv-tentissä, jossa hän totesi maahanmuuttajien työllistyvän huonosti nimenomaan sen takia, että he eivät ole ruotsalaisia. 

– He eivät sovi Ruotsiin. Siksi heidän on vaikea löytää töitä, Åkesson sanoi.

SVT irtisanoutui Åkessonin lausunnosta

SVT:n vaalituottaja ilmoitti tv-tentin jälkeen yhtiön irtautuvan Åkessonin maahanmuuttajia voimakkaasti yleistävistä mielipiteistä. SVT:n mukaan laki velvoittaa yhtiön valvovan ohjelmiensa sisältöä.

Yhtiö oli saanut hiljattain tuomion journalismin valituslautakunnalta uutisohjelmassa esitetystä pakolaisia halventavista mielipiteistä.

Jimie Åkesson vaati jo viime yönä SVT:n johdolta anteeksipyyntöä, koska hänen mielestään ohjelmassa esitetty mielipide ei ollut millään tavalla halventava eikä maahanmuuttajia yleistävä. SVT tapasi päivällä puolueen viestintäjohtajan, mutta ei suostunut anteeksipyyntöön.

Riittääkö tuottajan jääminen syrjään anteeksipyynnöksi?

Tänä iltana noin kello 22 SVT ilmoitti siirtäneensä syrjään vaaliohjelmistosta vastaavan tuottajan Eva Landahlin ruotsidemokraattien voimakkaan kritiikin takia. Landahl kirjoitti itse yhtiön blogisivuilla, että näin tehdään senkin takia, ettei vaalipäivää varjosta ruotsidemokraattien ja yleisradioyhtiön keskinäinen riitely.

Landahl kirjoittaa jättäytyvänsä heti syrjään kaikista lopuista vaaliohjelmista, myös vaalivalvojaisista.

Vielä ei tiedetä sitä, riittääkö tämä ruotsidemokraateille anteeksipyynnöksi ja onko puolue valmis osallistumaan muiden puolueiden kanssa vaalivalvojaisiin SVT:n tiloissa.

Ruotsidemokraateille on veikattu merkittävää vaalivoittoa huomisissa paikallis- ja valtiopäivävaaleissa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.