Ruotsin pääministeri Löfven: Maan koronastrategia ei ole epäonnistunut

0:53
Katso yllä oleva video: Ruotsin sosiaali- ja terveysministeri ei ollut mielissään Suomen päätöksestä jatkaa matkustuskieltoa.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven puolustaa maan koronastrategiaa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa.

Katso yllä oleva video: Ruotsin sosiaali- ja terveysministeri ei ollut mielissään Suomen päätöksestä jatkaa matkustuskieltoa.

Löfvenin mukaan Ruotsin koronastrategia ei ole epäonnistunut korkeista kuolleisuusluvuista ja laajasta leviämisestä huolimatta.

Löfven totesi, että kuolemantapausten ja tehohoidossa olevien potilaiden määrä on vähenemässä. Pääministerin mukaan kuolemien määrä on tilastojen valossa vuodenaikaan nähden normaali tällä hetkellä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ruotsin strategiaa on kritisoitu kansainvälisesti. Maassa on ollut esimerkiksi muita Pohjoismaita löyhemmät rajoitukset. Löfvenin mukaan Ruotsin strategia on herättänyt myös kiinnostusta.

Pääministerin mukaan lopullisia johtopäätöksiä strategian toimivuudesta voi kuitenkin tehdä vasta myöhemmin, koska maa on vielä keskellä kriisiä.

Koronavirustilannetta seuraavan Worldometers-tilastosivun mukaan Ruotsissa on todettu 51 614 varmistettua koronatartuntaa, ja viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 4 874 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja