Ruotsalaisten luottamus hallituksen ministereihin kasvanut koronakriisin keskellä – nämä ministerit ylsivät kärkikolmikkoon

Ruotsin sosiaali- ja terveysministeri ei ole mielissään Suomen päätöksestä jatkaa matkustuskieltoa:"Olen pahoillani, mutta en halua sekaantua siihen" 0:53
Katso yllä oleva video: Ruotsin sosiaali- ja terveysministeri ei ollut mielissään Suomen päätöksestä jatkaa matkustuskieltoa.

Luottamus Ruotsin hallituksen ministereihin on kasvanut koronakriisin aikana, kertoo tuore mielipidemittaus.

Eniten ruotsalaiset luottavat pääministeri Stefan Löfveniin ja toiseksi eniten valtiovarainministeri Magdalena Anderssoniin.

Kolmantena on puolustusministeri Peter Hultqvist.

Katso yllä oleva video: Ruotsin sosiaali- ja terveysministeri ei ollut mielissään Suomen päätöksestä jatkaa matkustuskieltoa.

Eniten luottamustaan on kasvattanut koronakriisin keskellä runsaasti esillä ollut sosiaaliministeri Lena Hallengren, yli 15 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta.

Silti Hallengren yltää ministerien luottamuslistalla vasta seitsemännelle tilalle.

Kaikki luottamuslistan kärkikymmenikön ministerit ovat sosialidemokraatteja.

– Olemme nähneet, että sosiaalidemokraattien kannatus on kasvanut tasaisesti koronapandemian aikana. Vaikka laskua on pikkuisen tullutkin, luottamus Ruotsin johtoon koronan aikana on edelleen vahva, sanoi tutkimuslaitos Novuksen johtaja Torbjörn Sjöström SVT-kanavalle.

Lue myös:

    Uusimmat