Ruotsin olympia-asuista erikoinen soppa – megatähti Armand Duplantisin takia erikoisratkaisu

Armand Duplantis jysäytti maailmanennätyksen heti kauden avauksessa 1:40
Armand Duplantis jysäytti maailmanennätyksen 624 heti kauden avauskisassa.

Ruotsin olympiaurheilijat edustavat maataan Pariisissa Uniqlon vaateissa. Yleisurheilijoiden laita on toisin, sillä heidän vaatetusoikeutensa myytiin Armand Duplantisin vaikutuksella toiselle vaatemerkille.

Ruotsin olympiakomitean Pariisin olympialaisten joukkueenjohtaja Peter Reinebo vahvistaa, että Ruotsin yleisurheilijat poikkeavat maan muusta olympiajoukkueesta.

– Pitää paikkansa. He kilpailevat Puman asusteissa, Reniebo sanoo Expressenille.

TIlanne on merkillinen, sillä normaalisti Ruotsin yleisurheilujoukkueen vaatetuksesta vastaa Craft. Itse asiassa ruotsalaisyleisurheilijat pukevat päälleen Craftin maajoukkueasun vuoden kaikissa muissa tapahtumissa paitsi olympialaisissa.

Olympialaisissa yleisurheilujoukkueen vaatetusoikeus ei ole siis Craft eikä Uniqlo, vaan saksalainen Puma. Syykin on melko yksiselitteinen, sillä Puma on seiväshyppytähti Armand Duplantisin henkilökohtainen sponsori.

– Ei sitä minulta kannata kysyä, vaan Pumalta. Ei tarvitse olla mikään Einstein, että osaa laskea, mistä on kysymys, Duplantisin agentti Daniel Wessfeldt kommentoi.

Wessfeldtin mukaan asiassa ei ole mitään omituista.

Se on olympiakomitean tekemä sopimus ja heillä on oikeus tehdä millainen sopimus tahansa. Se olisi voitu tehdä Niken, Adidaksen tai minkä muun yhtiön kanssa tahansa, mutta Puma on ilmeisesti ollut innokkain, Wessfeldt toteaa.

Tietysti Duplantisin agentti on mielissään, että seivästähti saa kilpailla sponsorinsa vaatetuksessa.

– Olemme iloisia, että Armand saa käyttää pääsponsorinsa tuotteita, Wessfeldt myöntää.

Olympiakomitean Reinebo myöntää, että Duplantisilla on ollut oma vaikutuksensa Puman kiinnostukseen.

– On tietysti selvää, että Armandilla on osansa Puman suuressa kiinnostuksessa. Mutta uskon, että heillä olisi ollut silti kiinnostusta Ruotsia kohtaa, vaikka Armand ei olisikaan "Puman mies", Reinebo sanoo.

Kerta ei ole ensimmäinen, kun Puma on niin sanotusti kaapannut Ruotsin yleisurheilijoiden maajoukkueasut nimiinsä. Tokion olympialaisissa tapahtui samoin.

Duplantis on osoittanut jo kauden alkuvaiheessa olevansa järisyttävän kovassa kunnossa, sillä hän rikkoi huhtikuussa seivashypyn maailmanennätyksen ylittämällä Kiinan Timanttiliigassa riman korkeudesta 624. 

Voit katsoa Duplantisin ME-hypyn ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat