USA:n kapteeni jakoi kunniaa Kaapo Kakon kultaosumasta

Yhdysvallat sai maistaa tappion karvasta kalkkia Nuorten Leijonien voitettua MM-finaalin 3-2. Amerikkalaisten kapteeni Mikey Anderson katsoi pomppujen ratkaisseen, mutta totesi Suomen ansainneenkin voittonsa.

– Tasokas peli oli. Tiesimme, että Suomi tulisi kovaa sen jälkeen, mitä edellisessä pelissämme tapahtui. Tässä pelissä Suomi käytti paikkansa ja me emme tehneet niin, Anderson summasi kultapelin.

Suomi johti 2-0. Yhdysvallat nousi tasoihin, mutta Kaapo Kakko teki lopussa voittomaalin.

Andersonin mielestä peli olisi voinut kääntyä aivan toiseen suuntaan, jos hänen joukkueensa olisi osunut aiemmin.

– Meillä oli paikkoja. Suomen maalivahti otti pari hienoa torjuntaa. Jos olisimme tehneet paikoistamme maaleja, olisi peli kääntynyt toiseen suuntaan.

Kakon voittomaali ei Andersonin mukaan ollut seurausta tuurista.

– Suomi pelasi sen tilanteen hyvin. Saivat paluukiekon, joista tehdään paljon maaleja tällä korkealla tasolla. Se oli heille ansaittu maali. Vaikea juttu tietysti meille.

Parempaa tuuria olisi Andersonin mielestä voinut olla muissa tilanteissa.

– Nyt oli kahden hienon jääkiekkomaajoukkueen kohtaaminen. Meille ei vain tullut pomppua.

Anderson on voittanut urallaan yliopistomestaruuden. Hän antaa ymmärtää, että nuorten MM-turnauksessa pelataan kovemmalla tasolla.

– Voittaminen on samanlaista, mutta tämä oli aivan erilainen asetelma. Nyt pelattiin maajoukkueiden mestaruudesta. Laitoimme kaiken peliin ja puhalsimme yhteen hiileen. Yritimme parhaamme.

Pettymys oli USA:n leirissä valtava, mutta Andersonin mukaan hopea ei ole häpeä.

– Se on suuri kunnia. Puhun koko joukkueeni puolesta. On hyvin erityinen asia, kun pääsee pelaamaan maansa puolesta. Olemme ylpeitä jokaisesta voitetusta mitalista tämän tason turnauksissa.

Lue myös:

    Uusimmat