Ruotsin kapteeni tilitti fiaskotappiota – murjaisi katkerasti Kanadasta

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Oliver Ekman-Larsson oli katkeran tappion jälkeen haastattelualueella surkeana. Ruotsi menetti kolmen maalin johtonsa ja sen pelit päättyivät 3–4-jatkoerätappioon Kanadaa vastaan MM-kisojen puolivälierässä Tampereella.

Ruotsi johti ottelua kolmanteen erään lähtiessä 3–0, ja kaikki näytti hyvältä Tre Kronorin kannalta. Ruotsalaisittain karvasta oli kuitenkin pian kertoma. Länsinaapurista tutuin otsikkotermein: fiasko.

41.21: Ryan Graves, 1–3.

58.07: Pierre-Luc Dubois, ylivoimalla 2–3.

Ja 58.37: Matt Barzal, 3–3.

Kanada rykäisi toisen ja kolmannen maalinsa ilman maalivahtia.

– He tulivat kovempaa kolmanteen erään. Pelasimme minusta hyvin 40 minuuttia, mutta annoimme hiukan periksi kolmannessa erässä ja se maksoi meille pelin, Ruotsin kolmatta maalia alustamassa ollut puolustaja ja kippari Oliver Ekman-Larsson sanoi vaisuna.

Ruotsin William Nylander sai kampituksesta jäähyn jo jatkoerän alussa, ja Drake Batherson sivalsi pian Kanadan voittoon. Jäähytuomiota Ekman-Larsson ei halunnut moittia.

– En kommentoi tuomareita. Heillä on vaikea työ tehtävänä, ja tämä on jääkiekkoa. Emme hävinneet tuomareiden takia, se on varmaa.

Kysymykseen, ansaitsiko Kanada voittaa tänään, Ekman-Larsson vastasi katkerasti.

– Kolmannessa erässä he ansaitsivat.

"Helppo seisoa täällä jälkeenpäin ja sanoa"

Ekman-Larsson surkutteli pettymyksestä kysyttäessä juuri tapaa, jolla Ruotsi taipui puolivälierässä, menetettyään kolmen maalin johtonsa kolmannessa erässä.

– Meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan tavalla, jolla pelasimme kahdessa ensimmäisessä erässä ja paketoida tämä.

Ekman-Larsson ruoti, että Ruotsi passivoitui kolmanteen erään ja alkoi panikoida kiekon kanssa.

– On helppo seisoa täällä jälkeenpäin ja sanoa, mitä meidän olisi pitänyt tehdä ja mitä meidän ei olisi pitänyt tehdä. Tämä on syvältä.

Uskon luominenkaan ennen jatkoerän alkua ei auttanut.

– Yritin vain puskea jätkiä ja olla positiivinen. Uskoa tähän, Ekman-Larsson kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat