Fiasko Tampereella! Tre Kronorin päävalmentaja teilattiin Ruotsissa – "Historian surkein"

Valmentajana kokemattomana Tre Kronorin peräsimeen palkattu Johan Garpenlöv saa rapaa Ruotsin sensaatiomaisesta tappiosta Tampereella. Aftonbladetin kolumnisti Mats Wennerholm ei säästele sanojaan kirjoituksessaan.

Johan Garpenlövin aikakausi Tre Kronorissa päättyi Tampereella shokkitappioon Kanadaa vastaan. 3–0-johtonsa viimeisessä erässä sulattanut Ruotsi kaatui lopulta jatkoerässä Kanadan 4–3-ylivoimaosumaan.

– Johan Garpenlöv tekee historiaa ensimmäisenä päävalmentajana, joka ei koskaan yltänyt kolmen parhaan joukkoon MM-kisoissa tai ottanut mitalia World Cupissa tai olympialaisissa, kirjoittaa kiekkokolumnisti Mats Wennerholm Aftonbladetissa.

Wennerholmin mukaan ”Garpenlöv menee historiaan surkeimpana maajoukkueen päävalmentajana”.

Wennerholm ei säästele arviotaan Garpenlövistä, joka on jo ennen MM-kisoja saanut kritiikkiä valmennustaidoistaan. Tre Kronorin GM:n paikalta päävalmentajaksi istutettu entinen huippupelaaja sai Ruotsi-kiekon ykköspestin käytännössä olemattomalla valmennuskokemuksella.

– Luonnollisesti Garpenlöv saa ottaa paljon vastuuta tästä, Wennerholm sanoo.

Wennerholm viittaa myös viime kevään MM-fiaskoon Prahassa, jossa joukkue ei yltänyt edes puolivälieriin.

– Että näin tapahtuu kerran, sellaista voi tapahtua. Mutta kahdesti on jo liikaa.

Wennerholm hämmästelee sitä, miten purjeessa Ruotsi oli pelillisesti Kanadaa vastaan. Toisessa erässä se hävisi laukaukset 1–19, vaikka johtikin maaleissa 3–0 erän jälkeen.

Laukaukset koko ottelussa menivät Kanadalle 42–19.

Lopulta Linus Ullmarkin muodostama pato murtui kolmannen erän lopussa, ja tasoituksen jälkeen vaikutti olevan vain yksi voittaja.

Wennerholmin kuvailu Ruotsin jääkiekkomaajoukkueesta on sellainen, josta länsinaapuria on ollut perinteisesti vaikea tunnistaa.

– Jälleen kerran, tappion pelko kasvoi suuremmaksi kuin tahto voittaa.

Garpenlövin seuraaja Tre Kronorissa on Växjön menestysvalmentaja Sam Hallam.

Lue myös:

    Uusimmat