Mainos

Ruotsilla ei keinoja puuttua ihmissalakuljetukseen

Ruotsiin salakuljetetaan vuosittain kymmeniätuhansia turvapaikan hakijoita. Tästä huolimatta hallituksella ei ole suunnitteilla mitään uusia keinoja estää ihmisten salakuljetus.

Maahanmuuttoviraston arvion mukaan lähes 60 prosenttia turvapaikan hakijoista on saanut jonkinlaista apua salakuljettajilta saapuessaan Ruotsiin. Viime vuonna maahan tuli kaikkiaan 33 000 turvapaikan hakijaa, joten lähes 20 000 olisi näin ollen salakuljetettu tai avustettu Ruotsiin. Tänä vuonna määrien arvellaan olevan samaa luokkaa.

-En usko, että koko ongelma voidaan ratkaista lakien avulla. Tarvitaan myös avustus- ja muita toimia lähtömaissa. Kyseeseen voi tulla lainsäädäntö ja ennaltaehkäisevät toimet, sanoi maahanmuutosta vastaava ministeri Barbro Holmberg uutistoimisto TT:n haastattelussa.

Holmberg totesi, että mitään uusia lakialoitteita ei ole tällä haavaa tekeillä salakuljetuksen estämiseksi. Viime viikolla hallitus tosin ehdotti, että ihmiskaupan uhreille annettaisiin väliaikainen oleskelulupa Ruotsissa, jos he auttavat salakuljetusta koskevissa tutkimuksissa ja suostuvat todistamaan asiasta myös oikeudessa. Kyse olisi maahan prostituoiduiksi pakotetuista naisista, jotka on salakuljetettu Ruotsiin.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.