Mainos

Ruotsi ostaa amerikkalaisia Black Hawk -koptereita

Ruotsin puolustusvoimat ostaa Yhdysvalloista 15 Black Hawk -helikopteria. Puolustusministeri Sten Tolgforsin mukaan neuvottelut kaupoista ovat loppuvaiheessa, ja ensimmäisten helikopterien on määrä olla Ruotsissa ensi vuoden alussa.

Suunnitelmien mukaan ruotsalaisia lentäjiä aletaan kouluttaa uuteen järjestelmään kesällä Yhdysvalloissa. Kaikkien uusien koptereiden on määrä olla toiminnassa vuonna 2017.

Puolustusministeri Tolgfors kirjoittaa kaupoista Dagens Nyheter -lehdessä. Ministerin mukaan kauppa mahdollistaa myös sen, että ruotsalaiset helikopterit voivat jatkaa Afganistanissa vuoden 2013 jälkeenkin.

Tolgfors ei kerro kaupan hintaa, mutta valtiopäivät on varannut uusien helikoptereiden ostoon 4,7 miljardia kruunua (noin 500 miljoonaa euroa).

Hallitus toivoo kaupoista pysyvää ratkaisua Ruotsin helikopteriongelmaan. Hankkeen taustalla on eurooppalaiselta NHIindusties-ryhmittymältä tilatun järjestelmän myöhästely. Ensimmäiset kopterit piti toimittaa vuonna 2008, mutta nyt niiden odotetaan olevan käytössä vasta 2020.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.