Ruotsi nousi koronakuolemien kärkeen – eniten kuolleita asukaslukuun suhteutettuna koko maailmassa

Kumpi selviää paremmin koronasta Suomi vai Ruotsi? Ekonomistit Heidi Schauman ja Juhana Vartiainen kertovat näkemyksensä 9:17
Kumpi selviää paremmin koronasta Suomi vai Ruotsi? Ekonomistit Heidi Schauman ja Juhana Vartiainen kertovat näkemyksensä

Ruotsissa on kuollut yhden viikon aikana enemmän ihmisiä kuin missään muualla maailmassa, kun tarkasteluun otetaan kuolleiden määrä asukaslukuun suhteutettuna, kertoo brittiläinen the Telegraph.

Ruotsissa on 6,08 kuolemaa miljoonaa asukasta kohti. Määrä on enemmän kuin Briteissä, Yhdysvalloissa, Italiassa ja Belgiassa.

Ruotsin kuolinluvut perustuvat Our World in Data -sivuston tilastoihin. Maiden välisiä lukuja on verrattu päivätasolla seitsemän päivän ajanjaksolta 13.5.–2.5. Samalla ajanjaksolla Briteissä on kuollut päivässä 5,57 henkilöä miljoona asukasta kohti, Belgiassa 4,28 ja Yhdysvalloissa 4,11.

Valtion epidemiologi Anders Tegnell pitää yhden viikon lukuihin keskittymistä harhaanjohtavana, kirjoittaa Telegraph.

Ruotsin muista maista poikkeavaa koronalinjaa on ihmetelty maailmanlaajuisesti. Ruotsi ei ole lähtenyt koronan takia tiukkoihin rajoituksiin kuten useimmat muut maat, vaan ihmiset ovat saaneet jatkaa elämäänsä kuta kuinkin normaalisti.

Artikkelista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.


Lue myös:

    Uusimmat