Ruotsalaistähti ongelmissa – kohu-urheilijaa potkitaan pois ampumahiihdon maailmancupista: "Saanut tarpeeksi mahdollisuuksia"

3:59
MTV:n toimittaja testasi kylmiltään ampumahiihtoa helmikuussa 2021 – "Sä ammut nyt niin kuin armeijassa."

Ampumahiihdon pariin kolme vuotta sitten kovan kohun saattelemana siirtynyt maastohiihdon ex-ruotsalaistähti Stina Nilsson on joutunut lajiasiantuntijoiden hampaisiin. 

Nilsson oli vasta 64:s maailmancupin sprinttikisassa Pokljukassa torstaina. Hän osui tauluun vain viidellä kisan kymmenestä luodista. 

– Hän ei ollut ansainnut mahdollisuutta kilpailla täällä. Hänen hiihtonsa on ollut surkeaa, norjalaisen NRK:n asiantuntija Ola Lunde jyrähtää. 

– Hän on saanut tarpeeksi mahdollisuuksia, ja nyt hänen pitäisi mennä (lajin kakkoskiertueelle) IBU Cupiin. Ei näytä siltä, että hän olisi maailmancupin vaatimalla tasolla, mutta ruotsalaisilla näyttäisi olevan luottoa häntä kohtaan, Lunde jatkaa. 

Toinen NRK:n kommentaattori Harri Luchsinger jakaa tämän arvion. 

– Hänen kehityksensä on mennyt alamäkeen. Hän tähtäsi kymmenen sakkoa takaa-ajokilpailussa ennen joulua, joten hänen ammuntansa ei toimi. Se on iso pettymys. Häneen kohdistuu isoja menestyspaineta, jotka saattavat vaikuttaa. 

Ruotsin maajoukkueluotsi Johannes Lukas tunnustaa, että Nilssonilla on ollut odotettua isompia ongelmia niin ammunnassa kuin ladullakin. 

– Meillä on selvä suunnitelma hänen varalleen. Oli hyvä hänelle kilpailla täällä, mutta emme ole tehneet vielä päätöksiä jatkosta, mahdolliset MM-spekuloinnit väistänyt Lukas kommentoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.  

Nilsson ei tunne oloaan "varmaksi" ampumapaikalla. 

– Haluan tehdä kovasti töitä saadakseni ammunnan vakaaksi. 

Nilsson, 29, saavutti maastohiihdossa kaikkiaan 12 arvokisamitalia, myös henkilökohtaisen olympiavoiton sprintissä.

Ampumahiihdon maailmancupissa hän on sijoittunut parhaimmillaan kolmanneksi, sprinttikisassa Kontiolahdella maaliskuussa 2022. Kuluvan kauden paras veto on 33. sija Hochfilzenin takaa-ajossa joulukuun alussa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja