Mainos

Ruotsalaispoliitikkoa epäillään yhteyksistä dynamiittilöytöihin

Ruotsalaisdemokraattien kunnallispoliitikko on yhdistetty Ruotsissa viime päivinä tehtyihin dynamiittitakavarikkoihin, kirjoittaa Expressen.

Hallands Nyheterin mukaan poliitikko on pyytänyt eroa puolueesta. Poliitikko on jo aiemmin jättänyt tehtävänsä Hallandin maakunnassa sijaitsevassa kunnassa.

Poliisi löysi poliitikon autosta sytytysnalleja samoihin aikoihin, kun tunnetun äärioikeistolaisen miehen maatilalta löytyi 50 kiloa dynamiittia Hallandin maakunnassa sijaitsevassa Falkenbergissä. 

Kesken etsinnän maatalon pihaan oli ajanut punainen auto. Epäilty poliitikko oli noussut autosta ja palannut takaisin muutaman minuutin päästä ja ajanut pois. Poliisi kuitenkin pysäytti auton ja pyysi poliitikon ulos autosta. Kuljettajan istuimen takana oli keltainen muovikassi, josta löytyi useita dynamiittien sytyttämiseen tarkoitettuja sytyttimiä.

Myöhemmin poliisi löysi vielä 500 kiloa lisää dynamiittia Hallandista.

Dynamiittikauppaa Facebookissa

30-vuotias äärioikeistolainen mies, jonka luota löytyi 50 kiloa dynamiittia, tiedetään jo entuudestaan innokkaaksi natsiksi. Mies on ollut kiinnostunut toisesta maailmansodasta, SS-joukoista ja Hitleristä. Hänet on tuomittu aiemmin muun muassa rasistisista rikoksista.

Miehen kerrotaan sanoneen, että hän voisi olla suurempi terroristi kuin norjalainen Anders Behring Breivik.

Aftonbladetin mukaan miehen epäillään suunnitelleen rikosta.

– Kun ihminen ostaa noin suuren määrän räjähdysainetta ilman selkeää tarkoitusta, on oletettavaa, että sitä on tarkoitus käyttää rikollisiin tarkoituksiin, syyttäjä Jon Lindahl sanoo.

Mies ilmoitti poliisikuulustelussa ostaneensa dynamiitin toiselta mieheltä Facebookin kuatta. Hän kertoi aikoneensa kokeilla dynamiitteja kotinsa puutarhassa. Mies on pidätetty.

41-vuotias mies on myöntänyt, että hän myi räjähteitä 30-vuotiaalle äärioikeistolaiselle miehelle Facebookin kautta. Myös hänet on pidätetty.

Aftonbladetin tietojen mukaan 41-vuotias otti yhteyttä 30-vuotiaaseen Facebookissa kysyäkseen, haluaako hän ostaa dynamiittia. Miehen kerrotaan käsitelleen dynamiittia työssään. Kuulustelussa hän kertoi myyneensä dynamiittia, koska tarvitsi rahaa.

41-vuotiaalla on Aftonbladetin mukaan tausta kodinturvajoukoissa. Hän ei ole kuitenkaan ollut pitkään aikaan aktiivinen toiminnassa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.