Mainos

Lehdet: Ruotsin koulutappaja esitti äärimielipiteitä netissä ja oli kiinnostunut natseista

Ruotsin koulusurmista epäilty mies esitti äärimielipiteitä netissä, Aftonbladet kertoo. Dagens Nyheterin mukaan mies asui Trollhättanissa ja oli kiinnostunut natsi-Saksasta.

Ruotsalaislehdet kuvailevat Trollhättänin koulusurmista epäiltyä miestä mukavan oloiseksi nuoreksi, joka kuitenkin esitti netissä äärimielipiteitä.

Aftonbladetin mukaan epäilty oli tykännyt sosiaalisessa mediassa useista sivuista, joilla kunnioitetaan Adolf Hitleriä ja natsi-Saksaa. Epäilty oli myös allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan maahanmuuton lopettamista Ruotsiin.

Dagens Nyheter kuvailee miehen musiikkimakua raskaaksi. Lehden mukaan epäilty kuunteli muun muassa Rammsteinia ja Suicide Commandoa. Samaa musiikkia kuuntelevat sadattuhannet muutkin, lehti muistuttaa.

Aftonbladet haastatteli myös epäillyn surmaajan tuttuja. Luokkatoverin mukaan epäilty pysytteli omissa oloissaan ja pelasi paljon tietokoneella. Epäilty oli kuitenkin aina ystävällinen, luokkatoveri sanoo.

Entinen luokkatoveri kertoi Aftonbladetille, että epäilty oli yläasteella hyvin kiinnostunut musiikista eikä lainkaan innoissaan esimerkiksi uusnatsismista. Yläasteen jälkeen jotain kuitenkin muuttui ja mies muutti pukeutumistyyliään ja käyttäytymistään verkossa.

Ei aiempia rikosepäilyjä

Koulusurmista epäillyllä ei ole aiempaa rikostaustaa, lehti kertoo. Poliisi tutkii, oliko koulusurman syy poliittinen. Hyökkääjä iski kouluun, jossa on paljon ulkomaalaistaustaisia lapsia.

Myös Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on mukana tutkinnassa, mutta sen henkilökuntaa ei ole paikanpäällä Trollhättanissa, Aftonbladet kirjoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.