Ruotsalaiskansanedustaja sai puhelun Trumpilta – yhteydenotto tuli pystymetsästä: "Luulin joutuneeni käytännön pilan uhriksi"

Ruotsalainen kansanedustaja Magnus Jacobsson sai yllättäen puhelun Yhdysvaltain presidentiltä Donald Trumpilta. Kristillisdemokraatteja valtiopäivillä edustava mies kertoo erikoisesta tilanteesta Twitterissä.

Jacobsson kertoo olleensa autossa tyttärensä kanssa ja matkalla hevostallille, kun presidentti Trump soitti ja kiitti ehdokkuudestaan Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi.

Kansanedustaja kommentoi tilannetta ruotsalaislehti Expressenille. Hänen mukaansa presidentti muun muassa kutsui häntä ystäväksi ja vaikutti hyvin ystävälliseltä.

– Se oli henkilökohtainen, lämmin ja lyhyt kiitos, ja olin siitä iloisesti yllättynyt, Jacobsson sanoi lehden haastattelussa.

Aftonbladetille Jacobsson kuvailee tilanteen olleen epätodellinen. 

– Luulin joutuneeni käytännön pilan uhriksi, mies sanoo.

Kiitosten jälkeen kaksikko kävi Jacobssonin mukaan lyhyehkön keskustelun Lähi-Idän ja Balkanin rauhantilanteesta.

Jo toinen ehdotus

Jacobsson esitti Yhdysvaltain hallintoa ja siten Trumpia Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi, sillä Yhdysvallat oli vastikään mukana solmimassa kauppasopimusta Kosovon ja Serbian hallintojen kanssa. Jacobsson ehdotti palkintoa samalla myös Kosovolle ja Serbialle.

Rauhanpalkinnon saajaa voi ehdottaa matalalla kynnyksellä, sillä ehdotuksia otetaan vastaan suurelta joukolta ihmisiä, muun muassa eri maiden päättäjiltä ja yliopistomaailman vaikuttajilta.

Trumpia on ehdotettu jo aiemmin tämän vuoden rauhanpalkinnon saajaksi. Aiemman ehdotuksen teki norjalaispoliitikko Christian Tybring-Gjedde.

Lue myös:

    Uusimmat