Ruotsalaisia ei huoli paina: baareissa ja ravintoloissa väkeä tungokseen asti – Tukholmassa uhataan yrityksiä jo sulkemisella, jos ilottelu ei lakkaa

0:59
Helsingissä kadut ovat olleet tyhjillää, kun Ruotsissa elämä on jatkunut suhteellisen normaalisti. Videolla kuvaa kaupunkien eroista.

Ruotsissa yhä avoinna olevissa ravintoloissa ja baareissa on ollut ajoittain tungokseen asti väkeä, vaikka sellaista ei kansanterveysviranomaisten mukaan pitäisi tapahtua. Hallitus ja muut viranomaiset uhkaavat nyt yrittäjiä kovemmilla toimilla, jos meno ei muutu.

–  Tämä on varoitus Tukholman ravintoloille. Teidät suljetaan, jos ette hoida asioitanne kuntoon, sanoi pormestari Anna König Jerlmyr tiedotustilaisuudessa aamupäivällä.

Ruotsin hallitus on puolestaan lähettänyt lääninhallitusten kautta ohjeet kaikille kunnille ravintoloihin tehtävien tarkastusten lisäämisestä.

Viranomaisten ohjeistuksen mukaan ravintoloissa voi syödä ja juoda pöydissä istuen, jos samalla pidetään riittävä välimatka muihin asiakkaisiin.

–  Nämä eivät ole neuvoja vaan ohjeita, joita pitää noudattaa, muussa tapauksessa toiminta lopetetaan, sisäministeri Mikael Damberg sanoi.

König Jerlmyrin mukaan Tukholmassa on jo tehty ravintoloihin satoja tarkistuksia ja jaettu myös joitakin huomautuksia, mutta yhtään toimipaikkaa ei ole vielä suljettu. Yhdessä sisäministerin kanssa hän kehottaa myös tavallisia kansalaisia vinkkaamaan viranomaisille, jos määräyksiä ei jossain vaikuteta noudatettavan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja