Mainos

Ruonala myöntää: AKT:n hallituksen jäsenet pelkäsivät oikeutta

AKT:n hallitus päätti tänään yksimielisesti palauttaa potkut saaneen viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen työsuhteen.

Hallituksen varapuheenjohtaja Veijo Ruonala myöntää MTV3 Uutisten haastattelussa, että Ahteen irtisanomisen puolesta äänestäneet hallituksen jäsenet pelkäsivät mahdollista oikeusprosessia.

Ahde irtisanottiin alun perin tämän kuun alussa hallituksen äänestyksellä 11-9. Potkuja perusteltiin täydellisellä luottamuspulalla.

Pelkäsivätkö irtisanomisen puolesta äänestäneet hallituksen jäsenet, että he olisivat saattaneet joutua korvausvelvollisiksi, jos asia olisi mennyt oikeuteen asti?

– Varmaan se oli yksi tekijä, koska AKT:lla ei ole tämmöistä vastuuvakuutusta. Vaikka ollaankin aatteellisia ihmisiä niin, kyllähän se oli iso pelko isojen korvausten maksamisesta, jos olisi todettu, että irtisanominen olisi ollut laiton, Ruonala kommentoi MTV3 Uutisille.

Hallitus päätti palauttaa Ahteen työsuhteen, kun se oli kuullut asiasta selvitysmies Seppo Koskista. Ahde aikoo palata takaisin töihin sairauslomansa jälkeen.

Hänen työnkuvaansa tullaan räätälöimään uudelleen, mutta Ahteen palkkataso pysyy ennallaan. Hilkka Ahde on kommentoinut olevansa tyytyväinen siitä, että hän saa työnsä takaisin.

AKT:n hallitus päätti tämänpäiväisessä kokouksessaan myös hyllyttää puheenjohtaja Timo Rädyn viranomaiskäsittelyn ajaksi. Häntä sijaisenaan toimii liittosihteeri Arto Sorvali.

MTV3 Uutiset ei ole tavoittanut Timoa Rätyä kommentoimaan hyllytyspäätöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.