Ruokasooda on kodin superaine – lue uskomattomat vinkit!

Ruokasoodaa voi käyttää paljon muuallakin taloushommissa kuin pelkässä ruuanlaitossa. Katso näppärät – ja yllättävätkin – vinkit ruokasoodan mielikuvitukselliseen ja kätevään käyttöön.

Ruokasooda on kotitalousihmisen ystävä muuallakin kuin keittiössä. Erityisen näppärä se on epämiellyttävien tuoksujen ja tahrojen poistossa, mutta vääntyypä aine jopa hiustenhoitotuotteeksi sekä hammastahnaksi!

Hopeat kiiltäviksi

Ruokasooda on kätevä apu hopeoiden puhdistamisessa. Pese hopeaesineet ensin hellästi, ja asettele ne alumiinifolioon vuoratun padan pohjalle. Lisää mukaan ¼ kuppia ruokasoodaa, pari teelusikallista suolaa ja reilu litra kiehuvaa vettä.

Kaada seos pataan niin, että esineet ovat uppeluksissa muutaman sekunnin ajan. Tuloksena on kemiallinen reaktio, joka saa tummentumat irtoamaan hopeista.

Soodaa hiuksiin

Päivittäinen hiustenhoitotuotteiden käyttö voi saada hiukset huonoon kuntoon. Jos hiukset tuntuvat vain roikkuvan, lisää hyppysellinen ruokasoodaa shampoosi joukkoon kerran viikossa. Sooda poistaa tuotteista hiuksiin jäävät jäämät, ja tukasta tulee suorastaan putipuhdas.

Liinavaatekaapin raikastaja

Ruokasooda on oivallinen vastalääke tunkkaisiin hajuihin.

Pistä avonainen ruokasoodapurkki liinavaatekaappiisi, ja lakanat sekä pyyhkeet pysyvät raikkaan tuoksuisina pidempään.

Hampaat putipuhtaaksi

Jos hammastahnasi on puristettu täysin tyhjäksi, eikä uutta tahnatuubia näy mailla eikä halmeilla, hätä ei ole tämän näköinen.

Sekoita vettä ja ruokasoodaa tahnaksi ja ala hampaidenpesuun. Tämä pitää hampaasi puhtaina ainakin siihen asti, kunnes saat ostettua kaupasta uuden hammastahnatuubin.

Sooda uhmaa viemäritukoksia

Onko viemärisi mennyt tukkoon? Ruokasooda auttaa siihenkin. Sekoita puolikupillista soodaa, puolikupillista viinietikkaa ja viskaa ne jämähtäneeseen viemäriin. Peitä viemäriaukko märällä rätillä viideksi minuutiksi, ja huuhtele tulikuumalla vedellä.

Eroon tummentumista astioissa

Kovassa käytössä olleet kahvi- ja teekupit keräävät ajanmittaan etenkin sisäpintaansa tummentumia, jotka eivät enää irtoa tavallisella astianpesuaineella.

Voit puhdistaa tummentumat astioista ruokasoodan avulla. Tee soodasta ja vedestä tahnaa, ja hiero sitä varovaisesti tahraan, jolloin tummentuma irtoaa.

Mattojen raikastaja

Ruokasooda on kätevä myös mattojen sekä ylipäänsä huoneiden raikastajana. Jos matossasi on oudolle tuoksahtavia tahroja, sirottele niiden päälle soodaa, odota muutama tunti ja imuroi sooda pois.

Säilytysrasiat

Jos pakasterasiat tai muut vastaavat säilytysastiat ovat alkaneet käytön myötä haiskahtaa oudolta, pääset tuoksuista eroon ruokasoodan avulla. Kaada lämmintä vettä ja soodaa purkkeihin, anna seoksen olla yön yli, ja hajut ovat kadonneet.

(MTV3)

Lähde: www.realsimple.com
Kuvat: FutureImageBank

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja