Mainos

Ruoka-apua minimipalkkalaisille Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa entistä useampi joutuu turvautumaan ruokapankkien ja soppakeittiöiden apuun. Apua tarvitsevat nyt myös töissä käyvät kun minimipalkoilla sinnittelevien rahat eivät riitä ruokaan. Avuntarvitsijoiden määrä on kasvanut joka puolella maata parin viime vuoden aikana.

Erityisesti suurkaupungeissa soppakeittiöihin ja ruokapankkeihin turvaudutaan yhä useammin. Tyypillinen asiakas ei ole enää asunnoton laitapuolen kulkija.

Esimerkiksi Kaliforniassa, San Diegossa ei ollut pari vuotta sitten vielä ruokapankkia, mutta nyt on. Sen räjähdysmäisesti kasvaneesta asiakasmäärästä yli 60 prosenttia on töissä käyviä, syynä heidän ahdinkoonsa on alueen ylettömän korkea hintataso. Mutta tilanne on vaikea kaikkialla.

Johtaja Joel Berg New York City Coalition Against Hunger -järjestöstä kertoo, että perheillä ei ole paljon kaivattuja turvaverkkoja.

- Koko maassa on 49 miljoonaa amerikkalaista, jotka asuvat talouksissa, joissa ei ole rahaa ruokaan. Nälkä Yhdysvalloissa ei ole vielä samaa luokkaa kuin Somaliassa tai Pohjois-Koreassa, mutta se on huomattavasti pahempi kuin Euroopassa tai missään kehittyneessä maassa. Meillä on paljon oikeistolaista politiikkaa, jolla on samat päämäärät kuin suuryrityksillä ja joka on niiden puolella, eivät ihmisen.

Ruokapankkeihin turvautuvilla on myös yksi yhteinen köyhyyskierrettä ruokkiva ongelma: vain joka neljännellä on sairausvakuutus ja aikuisista joka toisella on maksamattomia lääkäri- tai sairaalalaskuja.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.