Mainos

Ruohonen-Lerner uusi eduskuntapaikkansa täpärästi – saattaakin lähteä Brysseliin

Europarlamenttiin varasijalla oleva Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) ei ole päättänyt, lähteekö Sampo Terhon (ps.) tilalle Brysseliin vai valitseeko eduskunnan.

Terho valittiin eduskuntaan Helsingistä tuhdilla yli 10 000 äänen saaliilla. Ruohonen-Lerner sai 3292 ääntä Uudenmaan vaalipiiristä.

Perussuomalaisten mepiksi varasijalla oleva Pirkko Ruohonen-Lerner ei ole vielä päättänyt, lähteekö Sampo Terhon (ps.) tilalle Brysseliin vai jääkö eduskuntaan.

Ruohonen-Lerner ja Terho valittiin molemmat kansanedustajiksi. Euroedustaja Sampo Terho aikoo siirtyä Arkadianmäelle riippumatta siitä, nouseeko perussuomalaiset hallitukseen.

Kansanedustaja ei voi toimia yhtä aikaa europarlamentaarikkona.

– En tänään pysty kertomaan muuta kuin, että asia on harkinnassa, Ruohonen-Lerner sanoo omasta valinnastaan STT:lle.

Päätökseen vaikuttaa muun muassa se, miten hallitusneuvottelut lähtevät käyntiin.

– Tähän vaikuttaa aika moni asia, myös yksityiselämä. Se ei ole helppo yhtälö. Tilanne on tietenkin hyvä, kun voi valita kahden hienon luottamustehtävän välillä.

Ruohonen-Lerner on toiminut kahdeksan vuotta oppositiopoliitikkona eduskunnassa. Sen sijaan europarlamentaarikon työ on vierasta.

– Se on jäänyt etäisemmäksi. Se olisi askel ihan uudenlaiseen työympäristöön ja asumisympäristöön, Ruohonen-Lerner sanoo ja kuvailee itseään koti-ihmiseksi.

Toisella varasijalla perussuomalaisten mepiksi on Toimi Kankaanniemi, joka valittiin myös kansanedustajaksi.

– Jos käy niin, että (Ruohonen-Lerner) ei lähde (Brysseliin), täytyy miettiä yön yli ja katsoa, mikä on tilanne. En tässä vaiheessa sulje yhtään mitään ovea, Kankaanniemi sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.