Ruohonen-Lerner uusi eduskuntapaikkansa täpärästi – saattaakin lähteä Brysseliin

Europarlamenttiin varasijalla oleva Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) ei ole päättänyt, lähteekö Sampo Terhon (ps.) tilalle Brysseliin vai valitseeko eduskunnan.

Terho valittiin eduskuntaan Helsingistä tuhdilla yli 10 000 äänen saaliilla. Ruohonen-Lerner sai 3292 ääntä Uudenmaan vaalipiiristä.

Perussuomalaisten mepiksi varasijalla oleva Pirkko Ruohonen-Lerner ei ole vielä päättänyt, lähteekö Sampo Terhon (ps.) tilalle Brysseliin vai jääkö eduskuntaan.

Ruohonen-Lerner ja Terho valittiin molemmat kansanedustajiksi. Euroedustaja Sampo Terho aikoo siirtyä Arkadianmäelle riippumatta siitä, nouseeko perussuomalaiset hallitukseen.

Kansanedustaja ei voi toimia yhtä aikaa europarlamentaarikkona.

– En tänään pysty kertomaan muuta kuin, että asia on harkinnassa, Ruohonen-Lerner sanoo omasta valinnastaan STT:lle.

Päätökseen vaikuttaa muun muassa se, miten hallitusneuvottelut lähtevät käyntiin.

– Tähän vaikuttaa aika moni asia, myös yksityiselämä. Se ei ole helppo yhtälö. Tilanne on tietenkin hyvä, kun voi valita kahden hienon luottamustehtävän välillä.

Ruohonen-Lerner on toiminut kahdeksan vuotta oppositiopoliitikkona eduskunnassa. Sen sijaan europarlamentaarikon työ on vierasta.

– Se on jäänyt etäisemmäksi. Se olisi askel ihan uudenlaiseen työympäristöön ja asumisympäristöön, Ruohonen-Lerner sanoo ja kuvailee itseään koti-ihmiseksi.

Toisella varasijalla perussuomalaisten mepiksi on Toimi Kankaanniemi, joka valittiin myös kansanedustajaksi.

– Jos käy niin, että (Ruohonen-Lerner) ei lähde (Brysseliin), täytyy miettiä yön yli ja katsoa, mikä on tilanne. En tässä vaiheessa sulje yhtään mitään ovea, Kankaanniemi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat