Mainos

Ruohonen-Lerner: Provosoiduin toimittajan kysymyksestä

Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner selittää kummastusta herättänyttä kommenttiaan nuorten naisten palkkaamisesta provosoitumisella

Ruohonen-Lerner sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin naisia. Jutussa ihmetellään, miksi Ruohonen-Lernerillä on ollut niin monta eduskunta-avustajaa ja kysytään, miksi ihmissuhteet eivät toimi.

– Viisain olisin ollut, kun olisin ottanut vuonna 2007 nuoren miehen avustajaksi, ei olisi tullut äitiysloman sijaisia ja sijaisen sijaisia, Ruohonen-Lerner vastasi haastattelussa. 

Nyt hän harmittelee sanomaansa. Hän uskoo, että kaikki hänet tuntevat tietävät kyseessä olleen vitsi.

– Pitäisi aina pysyä asialinjalla. Ei pitäisi provosoitua, kun provosoidaan.

Ruohonen-Lerner ei hyväksy väitettä, että hänellä olisi ollut tavallista enemmän avustajia. Avustajia olisi ollut hänen mukaansa vähemmän, jos hän olisi palkannut miehiä tai ikääntyneempiä naisia.

– Totta kai kannatan miesten ja naisten tasa-arvoa työmarkkinoilla. Olen lähes aina palkannut avustajiksi naisia, Ruohonen-Lerner sanoo.

Yksi syy avustajien lähtöön on ollut hänen mukaansa myös kansanedustajien avustajien huono palkkaus.

– Hallituksen ministereiden lukuisille avustajille kyllä on varaa maksaa hyvää palkkaa, mutta kansanedustajien avustajien palkka on 2300 euroa kuukaudessa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.