Ruohonen-Lerner: Provosoiduin toimittajan kysymyksestä

Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner selittää kummastusta herättänyttä kommenttiaan nuorten naisten palkkaamisesta provosoitumisella

Ruohonen-Lerner sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin naisia. Jutussa ihmetellään, miksi Ruohonen-Lernerillä on ollut niin monta eduskunta-avustajaa ja kysytään, miksi ihmissuhteet eivät toimi.

– Viisain olisin ollut, kun olisin ottanut vuonna 2007 nuoren miehen avustajaksi, ei olisi tullut äitiysloman sijaisia ja sijaisen sijaisia, Ruohonen-Lerner vastasi haastattelussa. 

Nyt hän harmittelee sanomaansa. Hän uskoo, että kaikki hänet tuntevat tietävät kyseessä olleen vitsi.

– Pitäisi aina pysyä asialinjalla. Ei pitäisi provosoitua, kun provosoidaan.

Ruohonen-Lerner ei hyväksy väitettä, että hänellä olisi ollut tavallista enemmän avustajia. Avustajia olisi ollut hänen mukaansa vähemmän, jos hän olisi palkannut miehiä tai ikääntyneempiä naisia.

– Totta kai kannatan miesten ja naisten tasa-arvoa työmarkkinoilla. Olen lähes aina palkannut avustajiksi naisia, Ruohonen-Lerner sanoo.

Yksi syy avustajien lähtöön on ollut hänen mukaansa myös kansanedustajien avustajien huono palkkaus.

– Hallituksen ministereiden lukuisille avustajille kyllä on varaa maksaa hyvää palkkaa, mutta kansanedustajien avustajien palkka on 2300 euroa kuukaudessa.

 

Lue myös:

    Uusimmat