Rumalla skandaalilla ankarat seuraukset – lajihuipuille lätkäistiin elinikäiset pelikiellot

Kansainvälinen snookerliitto WPBSA kertoi tiistaina, että ottelumanipulaatioon syyllistyneitä kiinalaisia snookerhuippuja on asetettu pelikieltoihin. 

Kaikkiaan kymmenestä pelaajasta ankarimmat rangaistukset kohdistuivat Liang Wenboon ja Li Hangiin, joille määrättiin elinikäinen kilpailukielto.

Nimekkäimmät rangaistuista ovat vuoden 2021 Masters-voittaja Yan Bingtao sekä Britannian mestaruuden voittanut Zhao Xintong

Yan sai viiden vuoden pelikiellon ja Zhao 20 kuukauden pannan. Pelaajia vastaan asetettiin syytteet ottelumanipulaation ohella myös muun muassa vedonlyönnistä ja muiden "houkuttelemisesta" huijaamaan.

– On ollut sydäntä särkevää nähdä nuoria, lahjakkaita pelaajia rikkomassa WPBSA:n sääntöjä kahden senioripelaajan (Liangin ja Lin) painostamina, WPBSA:n puheenjohtaja Jason Ferguson sanoi.

– Nämä lopputulemat (kurinpitorangaistukset) olkoon opiksi niille, jotka kuvittelevat voivansa välttyä paljastumiselta. Jos on mukana snookerottelun fiksaamisessa, siitä jää kiinni ja luvassa on ankarat rangaistukset.

Lue myös:

    Uusimmat