Rukan laduilla kaaos: Suomalaistähdet kiehuivat – "Joku päättäjä voisi kuunnella urheilijoita"

Suomen yhdistetyn kärkimiehet Ilkka Herola ja Eero Hirvonen tuomitsivat jo etukäteen maailmancupin kymmenen kilometrin yhteislähtökilpailun, eikä sunnuntainen ruuhkahiihto muuttanut kaksikon mielipiteitä ainakaan säyseämmiksi.

Oliko ladulla ongelmia?

– Ei tuossa kilpailussa ole muuta kuin ongelmia, Hirvonen vastasi.

– Joku päättäjä voisi kuunnella urheilijoita. Tällä kaudella on jäljellä vielä kaksi tällaista kilpailua.

Hirvonen ja Herola ovat vahvoja hiihtäjiä, mutta yhteislähtökilpailussa eroja ei synny, kun 50 kilpailijaa kiersi kolareita vältellen 2,5 kilometrin kapeaa lenkkiä Kuusamon Rukan jylhissä maisemissa. 

– Läheltä piti -tilanteita oli kovassa kurvissa. Milleistä kiinni, ettei koko porukka ollut nipussa, Herola sivalsi.

– Ykkösrivi pystyi kävelemään, ja muut tulivat perässä. Kolme ja puoli kierrosta kun oli hiihdetty, pystyin ensimmäisen kerran hiihtämään kunnolla.

Hirvonen oli perjantain viiden kilometrin kilpailussa 12:s ja lauantain 10 kilometrin kilpailussa 15:s, mutta Herolan sijat olivat vielä luokkaa ynnä muuta. Suurmäestä hyppääminen menee jälleen harjoitteluksi, kun Herola oli ladulla vasta 32:s.

Leevi Mutru ilahdutti hiihdon 14. sijallaan. Hirvonen oli 15:s ja Otto Niittykoski 19:s. Letkassa hiihtelyssä Herola jäi norjalaisesta kärkimiehestä Jarl Magnus Riiberistä 17,3 sekuntia.

Tavallisesti yhdistetyssä hypätään ensin ja hiihdetään sitten takaa-ajokilpailu.

– Hyppääminen hiihdon jälkeen on vähän joko tai. Joskus ei saa mäessä enää jalkoja suoraksi, Hirvonen kuittasi siirtymän lajista toiseen nyt poikkeuksellisessa järjestyksessä.

Mäkiosuus alkaa kello 16.15.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja