Mainos

Röyhkeä koruvarkausilmiö on palannut kesäisille kaduille – "Kaikenlaisiin epäilyttäviin lähestymisyrityksiin kannattaa suhtautua vähintäänkin varauksella"

Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa, että viime vuosina tutuksi tullut ryöstöilmiö on tehnyt paluun. Viime viikolla koruja varastettiin suoraan uhrin kaulasta Vantaalla ja Nurmijärvellä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että tapauksia yhdistävän ulkomaalaisena turistina esiintynyt mies, joka on kysynyt ajo-ohjeita kadulla liikkuneilta ihmisiltä.

Kiitetään rihkamalla ja viedään aidot

Mies oli halannut auttamaan jääneitä ihmisiä ja ripustanut arvottoman rihkamakorun uhrin kaulaan "palkkioksi hyvistä neuvoista".

– Samaan aikaan epäilty onkin avannut ja pyöritellyt uhrin aidon kaulakorun irti kaulasta ja napannut sen vaivihkaa mukaansa, rikoskomisario Mika Korhonen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo.

– Kun he huomaavat jonkun liikkuvan kadulla esimerkiksi näyttävässä kaulakorussa, pyrkivät he harhauttamaan häntä niin, ettei uhri huomaisi, kun häneltä viedään hänen mukanaan olevat arvoesineet kuten arvokas kaulakoru.

Toinen harhautustaktiikka on kaupitella halpoja rihkamakoruja ja sovitella näitä kaulaan. Samalla katoavat petollisen myyntimiehen uhriksi joutuneen omat korut. 

Muut arvoesineet kelpaavat myös

Poliisi varoittaa, etteivät kaulakorut ole ainoita varkaiden himoitsemia arvoesineitä. Myös lompakoita, älypuhelimia, ja varsinkin maksukortteja sekä niiden pin-koodeja kärkytään.

– Kaikenlaisiin epäilyttäviin lähestymisyrityksiin kannattaa suhtautua vähintäänkin varauksella ja omia arvotavaroita kannattaa pitää silmällä. Jos arvoesineet ovat hävinneet mahdollisesti varkaan mukaan, akuutissa tilanteessa kannattaa soittaa välittömästi hätänumeroon 112. Tämän jälkeen asiasta kannattaa tehdä pikaisesti rikosilmoitus, Korhonen neuvoo.

Kadonneet maksukortit kannattaa kuolettaa mahdollisimman pian oman pankin kautta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja