Halaavat koruvarkaat iskeneet Uudellamaalla – aito koru kaulalla vaihdettu vikkelästi rihkamaan

Helsingissä ja Vantaalla on varastettu koruja ihmisten kaulalta halauksen yhteydessä.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on heinä-elokuun aikana tullut tietoon tapauksia, joissa tuntematon henkilö on lähestynyt viattomalta vaikuttavalla asialla, esimerkiksi kysymällä ajo-ohjeita.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että keskustelun päätteeksi kysyjä on halannut häntä neuvonutta ja anastanut samalla kultaisia koruja suoraan kaulalta. Muun muassa kaupan pysäköintialueella on tultu juttelemaan ja esittelemään kultakorua. Keskustelun päätteeksi korujen esittelijä on halannut ja samalla vaihtanut halattavan kaulassa olevan aidon kultakorun rihkamakoruun.

‒ Toivomme ihmisiltä tarkkaavaisuutta näissä tilanteissa. Nykyisen koronatilanteenkin vuoksi kannattaa ehdottomasti kieltäytyä halauksesta ja säilyttää keskustelussa suositeltu turvaväli, noin kaksi metriä, muistuttaa rikoskomisario Marianne Mettovaara Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Itä-Uudellamaalla on halauksen päätteeksi myös viety rahaa lompakosta ja pankkikortti. Huoltoaseman pihalla anastetulla pankkikortilla oli viety 1 200 euroa.

Helsingin poliisi ottanut epäiltyjä kiinni ja palauttanut koruja

Myös Helsingin poliisilla on tutkinnassa muutama samankaltainen tapaus. Niissä rikosten uhreja on lähestynyt yksi tai useampi henkilö, joka on puhunut paljon ja tarjonnut kaulalle korua. Korua kaulaan laittaessa uhrin kaulalta on lähtenyt hänen oma korunsa ja tilalle on ilmestynyt rihkamakoru.

– Asian johdosta on tehty kiinniottoja, kotietsintöjä ja paikanetsintöjä, joiden perusteella osa anastetuista kultaketjuista on saatu palautettua asianomistajille, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Helsingin poliisilaitokselta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja