Roxette juhlii 20-vuotista uraansa

Ruotsalainen popbändi Roxette täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Poppariduo juhlistaa merkkipaalua julkaisemalla lokakuussa kokoelma-albumin Roxette Hits!. Albumille tulee myös kaksi uutta biisiä. Yhtyeeltä ilmestyy myös Roxbox-paketti, jossa on neljä kokoelma-cd:tä sekä dvd.

Per Gessle ja Marie Fredriksson äänittivät yhdessä keväällä 1986 kappaleen Neverending Love ja nimesivät projektinsa Roxetteksi. Tämä oli alkua uralle, jonka aikana duo on myynyt yli 45 miljoonaa albumia ja 25 miljoonaa singleä sekä esiintynyt yli kahdelle miljoonalle ihmiselle ympäri maailman.

Roxettella on ollut muun muassa neljä Yhdysvaltain Billboard-listan ykköstä: The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love ja Joyride. Yhdysvaltojen musiikkikustantamoiden keskusjärjestö BMI palkitsi Per Gesslen vuonna 2005, kun Pretty Woman -elokuvassakin soinut It Must Have Been Love ylitti 4 miljoonan soittokerran rajapyykin Yhdysvaltain radioissa.

Roxetten 1991 ilmestynyt Joyride-albumi on Suomen kaikkien aikojen seitsemänneksi eniten myynyt ulkomainen albumi. Se on saanut tuplaplatinaa yli 100 000 kopion myynnillä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat