Mainos

Rovio: Jo miljoona myytyä vihaista pehmolintua

Barcelonan Mobile World Congress 2011 -mobiilimessuilla on mukana useita suomalaisiakin yhtiöitä. Eräs kiinnostavimmista on pelikehittäjä Rovio Mobile ja sen hittituotteeksi noussut Angry Birds-peli, jossa vihaisia lintuja ammutaan kohti pahoja possuja.

Peli on ollut todella suosittu eri mobiilialustoilla, ja nyt suosio on siirtymässä pelistä syntyneisiin oheistuotteisiinkin. Rovion johtoa edustava ”Mighty Eagle” Peter Vesterbacka kertoo MTV3:n uutisille, että Angry Birds -aiheisia pehmoleluja on myyty jo huikeat miljoona kappaletta.

Tuotteita on mennyt valtavasti erityisesti Yhdysvalloissa.

Vesterbackan mukaan mielenkiinto peliä kohtaan on ollut MWC-messuillakin valtavaa. Rovio on hänen mukaansa Barcelonassa ennen kaikkea verkostoitumassa muiden alan toimijoiden kanssa.

Angry Birds elokuva suuri ponnistus Foxilta

Rovio Mobile on kehittänyt Angry Birds -hittipeliinsä jatkuvasti päivityksiä erilaisilla teemoilla. Esimerkiksi tänään siitä julkaistiin ystävänpäiväversio.

Aivan uutta potkua pelin tunnettavuudelle tuo se, että se yhdistää voimansa suuren budjetin animaatioelokuvan kanssa ensi kuussa. Tuolloin markkinoille tuodaan Angry Birds Rio -peli, joka pohjautuu Rio the Movie -nimiseen elokuvaan.

Andrew Stalbow Fox Entertainmentilta kertoo MTV3:n uutisille, että pelimaailma ja tuleva elokuva toimivat yhteistyössä keskenään. Stalbown mukaan yleensähän pelit johdetaan hittielokuvista, mutta nyt ne on kehitetty toisiaan tukien.

-Ensimmäistä kertaa iso elokuva yhdistyy mobiilisovellukseen tällä tavalla, Stalbow hehkuttaa.

Elokuvan taustalla ovat samat luojat kuin suositulla Ice Age -animaatioelokuvilla. Rion lintuaiheinen elokuva on suunnattu sekäaikuisille että lapsille.

-Elokuva on Foxin isoimpia elokuvaprojekteja tänä vuonna, Stalbow kiteyttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.