Rovanperä dominoi taas MM-ralliluokkaansa – "Vielä on varaa kiristää"

Latvala kärjessä perjantain jälkeen 0:29
Videolla lyhyt kooste perjantain kisapäivästä.

Kalle Rovanperä karkasi Suomen MM-rallissa omille teilleen R5-autojen kategoriassa. Kolme perättäistä luokkavoittoa MM-sarjassa ajanut suomalaisnuorukainen johtaa WRC2 Pro -luokkaa ylivoimaisesti.

R5-kuskeista vain ranskalainen Pierre Louis Loubet pysyi samalla minuuttiluvulla Rovanperän kanssa. Kaksikon välinen ero on 31,6 sekuntia puuppolalaisen hyväksi.

Jo aamulla Rovanperä siirtyi luokan johtoon. Iltapäivällä meno entisestään parani huollossa tehtyjen muutosten jälkeen.

- Autosta tuli nyt hyvä. Menimme aika lähelle viime vuoden säätöjä. Tuntui tosi hyvältä ajaa iltapäivällä, Rovanperä totesi perjantai päätteeksi.

- Vielä pystyy kiristämään. Toisella lenkillä menin kontrolloitua ajoa vaan. Yritin väistellä kaikki kivet ja pahat paikat. Keskityin ajamaan omalla rytmillä, Skodan tehdaskuski jatkoi.

Yli puolen minuutin johtoasemassa Rovanperä voi jo varmistella, mutta se ei sovi suomalaisen tyyliin.

- Aina se on vähän ikävää, jos kilpailu loppuu alkuvaiheessa. Ajamisesta katoaa helposti fiilis ja keskittyminen. Pitää vaan yrittää ajaa kovaa, koska jos köröttelee, niin tulee helpommin virheitä, Rovanperä summasi.

Lauantaina edessä on vielä pitkä ajopäivä, johon Rovanperä suuntaa nautiskelemaan keskisuomalaisista sorapikataipaleista.

- Huomenna on luvassa hienoja pätkiä. Varsinkin Päijälä on hieno pätkä, kun se on aina hyvässä kunnossa ja siellä lentää paljon. Kakaristo on myös hieno. Miksei sitä voisi vaikka morjestaa yleisöä Kakariston risteyksessä, jos johto on tätä luokkaa, Rovanperä naurahti.

Lue myös:

    Uusimmat