Rovaniemen poliisi noukki talteen turistibussilla matkanneen karvaisen lappalaisen – "Osaaminen tuntui painottuvan käsien nuolemiseen ja hännän heiluttamiseen"

Lapin poliisilaitos jakoi sosiaalisessa mediassa kuvan hieman erikoisemmasta bussimatkailijasta, joka onnistui löytämään tiensä aina Rovaniemen Ounasrinteeltä pääpoliisiasemalle saakka.

Rovaniemen pääpoliisiasemalle ilmestyi eilen karvaisempi vieras, kun Ounasrinteeltä turistibussiin hypännyt hauva tuotiin virkamiesten hoivaan virallisen omistajan puutteessa. 

– Yritettiin keksiä hauvalle jotain hommaa, mutta vaikka etäisesti sakemannia muistuttaakin, niin ei oikein luonne tuntunut taittuvan ainakaan voimankäyttövälineeksi.

– Muutenkin osaaminen tuntui painottuvan käsien nuolemiseen ja hännän heiluttamiseen, Lapin poliisilaitoksen Facebook-julkaisussa vitsailtiin.

Jos julkaisu ei näy, näet sen täältä.

"Hyvä ja huono uutinen samassa"

Lapin poliisilaitos kertoo lopulta ottaneensa yhteyttä eläinhoitola Käpälärinteeseen, jonka henkilökunta kävi noutamassa karvaisen vierailijan hoiviinsa. 

– Mikäli omistajaa ei hauvalle ala löytymään, niin katsotaan sitten uusiksi, josko saataisiin hänelle junailtua joku koiranvirka esimerkiksi rikospoliisin puolelta, julkaisussa todettiin.

Lappilaiskoiran karkusaaga jatkui vielä julkaisun kommenteissa, jossa eläinhoitola Käpälärinne kertoi, että karkulaiselta oli kuin oli löydetty niskasta siru, jonka avulla omistajaan saatiin yhteys.

– Näyttää siis siltä, ettei poliisi saa tästä lapinporokoirasta vahvistusta tiimiinsä, eläinhoitola kirjoitti. 

Viestinvaihto ei päättynyt tähän, sillä Lapin poliisilaitos vastasi vielä karkulaisen päivitettyyn omistajakatsaukseen. 

– Hyvä ja huono uutinen samassa, poliisilaitokselta harmiteltiin.

Lue myös:

    Uusimmat