Mainos

Rotumellakat ryöpsähtivät jälleen Yhdysvalloissa – kuvagalleria Baltimoren väkivallan yöstä

Ilta ja yö olivat väkivallan värjäämät Baltimoren kaupungissa, kun pahimmat rotumellakat sitten Fergusonin tapahtumien ravistelivat Yhdysvaltoja. 

Tapahtumat saivat alkunsa poliisin pidätyksen yhteydessä aiemmin tässä kuussa kuolleen tummaihoisen  Freddy Grayn hautajaisista, kun aiemmin rauhallisina pysyneet mielenosoitukset riistäytyivät väkivaltaisiksi. Gray sai epäselvissä olosuhteissa selkärankavammoja, joihin hän lopulta kuoli. 

Ainakin seitsemän poliisin on raportoitu loukkaantuneen, joista osan vakavasti. Myös lukuisia mielenosoittajia on loukkaantunut ja omaisuutta tuhoutunut. Baltimoreen on julistettu hätätila ja ulkonaliikkumuskielto. Kansalliskaarti on saapumassa paikalle. 

– Poliisi vahtii kaupungin katuja ja palomiehet yrittävät sammuttaa jäljellä olevia tulipaloja. Kaupungin keskustassa moni rakennus kuten kirkolle kuuluva vanhuskoti ja joitakin autoja on täysin tuhoutunut. Ihmisiä on käsketty koteihinsa, sillä pormestari on määrännyt ulkonaliikkumiskiellon ilta kymmenestä aamu viiteen, MTV Uutisten Yhdysvaltojen kirjeenvaihtaja MariKarppinen kertoi New Yorkista käsin Suomen aikaa aamulla. 

MTV kokosi 14 kuvaa Baltimoren mellakoista. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.