Rotuesittelyssä: Labradorinnoutaja

Ansioluettelonsa esittelee tällä hetkellä Suomen suosituin koira: labradorinnoutaja mainioine vainuineen ja lapsirakkain asentein.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen toiminnanhaluinen ja hyväntuulinen luppakorvakoira, tällä hetkellä Suomen suosituin koirarotu. Minulla on mainio vainu. Olen helppohoitoinen koira, joka yleensä syö mitä vain. Varsinkin vanhemmiten ruokahalustani johtuen voin helposti lihoa ja paisua, joten painonvartijat ovat monelle labradorinnoutajanomistajalle tuttua touhua!

Olen vanhuuspäiville asti oppimiskykyinen ja saatan intoutua seniori-ikäisenäkin uusista asioista.

Koulutus ja työkokemus

Juureni juontavat Labradorin niemimaalle, Newfoundlandin saarelle. Rotuani on tavattu 1700-1800-luvuilla myös Kanadan itärannikolla, jossa toimin kalastajien apuna. Kalastajien mukana matkasin Englantiin, jossa rotuani alettiin risteyttämään muun muassa lintukoiriin. Tuloksena oli voimakkaan noutotaipumuksen taitava vahva koira, jolla on säyseä luonne ja halu auttaa ja työskennellä ihmisen apuna; eli minä! Labradorinnoutaja hyväksyttiin viralliseksi roduksi 1903.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen ystävällinen, miellyttämisenhaluinen, nopea ja älykäs. Olen helppo koulutettava, sillä olen kärsivällinen. Rakastan vettä.

Minulla on monia harrastuksia ja käyttötarkotuksia: voin toimia metsästyskoirana, palveluskoirana, opaskoirana, huumekoirana sekä pelastuskoirana. Olen hyvä seura- ja perhekoira tasapainoisen luonteeni ansiosta – myös terapiakoiraksi sovin mainiosti. Vaadin, kaipaan ja janoan paljon ihmisen seuraa ja pitkästyn jos joudun olemaan yksin.

Pisteenä i:n päälle: Olen erityisen lapsirakas!

Muuta

Olen vankkarakenteinen ja tiivisrunkoinen, uroksen ihannekorkeus on 56–57 senttimetriä ja nartun 54–56. Kalloni on leveä, otsapenger selvä, kirsuni on iso ja leuat ovat keskipitkät ja voimakkaat. Silmäni ovat keskikokoiset, ruskeat tai pähkinänväriset ja perus ilmeeni ystävällinen. Väriltäni olen joko musta, keltainen tai harvinaisempana ruskea. Labradorinnoutajien voidaan joiltakin osin todeta jakaantuneen kahteen linjaan; näyttely- ja käyttölinjaan. Näyttelylinjaiset ovat vankkarakenteisia, runsasturkkisia ja metsästyslinjaiset taas huomattavasti kevytrakenteisempia ja usein ohutturkkisia koiria.

Erikoistuntomerkkini ovat kaksinkertainen vettä hylkivä turkki ja erinomaisena peräsimenä toimiva saukonhäntä.

Motto

Vanhakin koira oppii uusia temppuja!

Suosittelijat

Lapsiperheet, luppakorvien ystävät


Lähde: Labradori.fi, noutajat.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja