Rotuesittelyssä: Kultainennoutaja

Sopisiko sinulle kultainennoutaja lemmikiksi? Kultainennoutaja itse kertoo olevansa mainio perhekoira, joka seuraa sinua uskollisesti ja pitää huolen silmistäsi ja turvallisuudestasi.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen koira, jonka sydän on täyttä kultaa. Pysyn lähelläsi, joten minua on usein helppo pitää vapaana. Olen kärsivällinen, mutta myös hieman omistushaluinen. Useimmiten me kultaiset koirat olemme hyvin vilkkaita, varsinkin nuorena. Olen aktiivinen ja aina valmis leikkimään ja puuhaamaan jotakin, vaikkapa lasten kanssa! Olen erittäin sosiaalinen ja tulen hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Olemukseltani olen hyväntahtoinen ja ystävällinen.

Koulutus ja työkokemus

Olen hyvin suosittu keskikokoinen koirarotu. Juureni tulevat Skotlannista. Rotuni sai alkuperänsä keltaisen noutajan ja Tweed-vesispanielin linjasiitoksesta. Tarkoituksena oli luoda rotu, jolla on voimakas nouto- ja työhalu, tottelevaisuus ja älykkyys sekä mukautuvaisuus ja ystävällisyys. Olen perhekoira isolla p:llä, työkoira kultaisella työmoraalilla.

Minua käytetään laajalti muun muassa opaskoirana sekä tullin huumekoirana. Olen myös monipuolinen metsästyskoira muiden noutajarotujen tavoin. Rotuani käytetään myös pelastuskoirana, jolloin minut on koulutettu etsimään raunioihin jääneitä ihmisiä. Olen sankari.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen luonteeltani hyvin iloinen, avoin ja ystävällinen, mistä syystä sovin hyvin perhekoiraksi. Harrastuksia minulla on monia; olen hyvin oppivainen ja helposti koulutettavissa monenlaisiin harrastusmuotoihin. Olen näyttävä koira, joka sopii näyttelyihin – haen aina kultaista mitalia.

Toinen sopiva laji minulle myös jäljestäminen. Aktiivisena rotuna voin olla tottelevaisuus- ja agilitykoirakin.

Muuta

Säkäkorkeus uroksilla on 56–61 senttiä ja nartuilla 51–56. Olen sopusuhtainen, tasapainoinen, voimakas ja varmaliikkeinen koira.

Turkkini on sileä tai laineikas ja runsashapsuinen, väreinä mikä tahansa kullan- tai kermanvärinen vivahde – ei kuitenkaan punainen eikä mahonginvärinen! Turkkiani olisi hyvä harjata päivittäin karvanlähdön aikaan, jolloin karvaa irtoaa todella paljon.

Motto

Olen silmäsi, suojelijasi ja sankarisi.

Suosittelijat

Lapsiperheet, luotettavaa opaskoiraa tarvitsevat


MTV3/Helmi

Lähde: Wikipedia, noutajat.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja