Rotuesittelyssä: Collie

Aina ei ole pelkästään karvoihin katsominen! Herttainen ja ikuisesti uskollinen collie raottaa ansioluetteloaan.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen ystävällinen ja helppohoitoinen rotu, suorastaan lapsiystävällinen palveluskoira. Olen sopiva koira lapsiperheisiin tai vanhukselle lenkkikaveriksi. Olen ketterä ja vilkas, rakastan palveluskoira- ja tottelevaisuuskokeita. Kiinnyn herkästi yhteen tiettyyn ihmiseen ja osoitan hänelle myös kiintymykseni!

Koulutus ja työkokemus

Olen tullut tunnetuksi Lassie-filmeistä, jotka ovat vaikuttaneet myös rotuni yleistymiseen Suomessa. Lyhytkarvainen collie ei ole saavuttanut yhtä suurta suosiota. Alun perin olen lähtöisin Englannista, jossa tulin suosituksi noin sata vuotta sitten kuningatar Viktorian kiinnostuessa rodustani.

Minut on alun perin kehitetty lammaspaimenien avuksi lampaita paimentamaan. Paimenkoiria tarvittiin kuitenkin myös moneen muuhun työhön, kuten karjan ja hevosten paimennukseen – rodustani oli paljon apua teurastajille.

Harrastukset ja mielenkiinto

Sydämessäni sykkii paimennusominaisuuden ja yhteistyöhalun verta. Suomessa collieilla kilpaillaan lähinnä perinteisissä palveluskoirakokeissa, tottelevaisuuskokeissa sekä agilityssä. Minusta on moneen eri harrastukseen innokkaan ja toimintavalmiin luonteeni vuoksi.

Saatan pitää jöötä kotosalla, jos perheeseen kuuluu lapsia. Paimennan heitä oikein mielelläni.

Muuta

Kooltani olen keskikokoinen koira, nartulla säkäkorkeus lienee 51-56 senttimetriä, uroksella 56-61. Pääni on tylppäpäisen kiilan muotoinen ja sen mittasuhteet ovat samat silmien välistä kuonon kärkeen ja silmien välistä kallon takaosaan. Eturaajani ovat hyvin hapsuiset ja häntäkarvani erittäin runsaat. Minut tunnistaa koirajoukosta täysin tai osittainen valkean kaulukseni vuoksi. Minulla on usein valkea rinta, raajat ja käpälät, valkea hännänpää. Kuonossa, kallossa tai vaikkapa molemmissa voi olla valkea piirto.

Motto

Olen ikuisesti uskollinen!

Suosittelijat

Lapsiperheet ja innokkaat harrastajat, huomionkipeät persoonat.


Lähde: Wikipedia, Suomen Collieyhdistys

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja