Mainos

Roskapostia leviää nyt iPhonen kalenterin välityksellä – näin pääset niistä eroon

Roskapostiviestejä lähetetään nyt kalenterimuistutuksina iPhonen käyttäjille, kertoo Mashable.

Kalenteri-ilmoituksina leviävät roskapostiviestit kohdistuvat iPhonen käyttäjiin. Lähettäjiä näyttäisivät olevan kiinalaiset sähköpostiosoitteet.

Kalenteriin ilmestyviä kutsuja on lähetetty muun muassa Ray Banin ja Uggin nimssä. Kalenterikutsussa esitellään jokin tarjous, joka kehotetaan hyväksymään.

Roskaposti-ilmoituksia ei kannata koskaan hylätä, sillä se vain ilmaisee lähettäjälle kyseessä olevan aktiivinen tili. Tämä saattaa vain lisätä roskapostin määrää!

Mikäli puhelimen kalenterin ilmoitusten äänet on kytketty päälle, saattaa roskapostin saaminen olla erityisen ärsyttävää. Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu kalenterin asetuksista. Kalenteri-ilmoitukset voi nimittäin kytkeä pois päältä ja sen sijaan ohjata moiset viestit ainoastaan sähköpostiin.

Asetuksen löytää kirjautumalla omalle iCloud-tilille selaimella, avaamalla kalenterin ja menemällä kalenterin asetuksiin. Täältä voi kytkeä pois päältä ilmoitukset. Näin roskaposti ohjautuu vain sähköpostiin, jossa viestit parhaimmillaan tunnistetaan automaattisesti roskapostiksi ja ohjataan oikeaan kansioon.

Mikäli kalenteri-ilmoitusten kytkeminen pois päältä on syystä tai toisesta mahdoton ajatus, Mashable neuvoo luomaan kokonaan uuden kalenterin roskapostille. Tämän jälkeen roskapostiviestit tulee ohjata ensimmäisestä kalenterista uuteen yksi kerrallaan. Näin roskapostiviestit tulevat erilliseen kalenteriin, jonka voi lopuksi poistaa.

Jos epämääräisten kalenteri-ilmoitusten ilmestyminen ei lopu tähän, täytyy prosessi toistaa. Näin kalenterin saa siistittyä edes hetkeksi häiritsevistä ilmoituksista, kunnes Apple onnistuu korjaamaan ikävän ongelman.

 

Lähde: Mashable

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.