Rosberg vahvisti virheensä – kierteli mielipidettään tuomaripäätöksestä

Kahdeksatta peräkkäistä F1-voittoaan metsästänyt Nico Rosberg oli äärimmäisen pettynyt, kun Espanjan GP:n voittomahdollisuudet murenivat käsiin kolarissa tallikaveri Lewis Hamiltonin kanssa.

Rosberg pääsi startissa Hamiltonin ohi, mutta kolmosmutkassa hänen vauhtinsa hyytyi ja tallikaveri päätti iskeä rakoon, joka oli saksalaisen mielestä olematon.

Hamilton kertoi Rosbergin ajautuneen ulkoreunaan, joten hän päätti kokeilla ohitusta sisäpuolelta. Rosberg oli myös valinnut lähtöön väärän moottoriasetuksen, minkä takia hän ei saanut tarpeeksi tehoja Hamiltonin pidättelemiseen.

Rosberg kiisti Sky Sportsin haastattelussa, että väärä moottoriasetus olisi häirinnyt hänen keskittymistään ja aiheuttanut sitä kautta Hamiltonin ohituslinjalle ajautumisen.

– Ei minua häirinnyt ollenkaan. Olin hyvin selvillä tilanteesta. Näin Lewisin tulevan lähemmäs ja tein normaalin kisaliikkeen ja suljin sisäpuolen niin aikaisin kuin pystyin. Tein hyvin selväksi, etten jätä yhtään tilaa. Olin aika yllättynyt, että hän lähti silti yrittämään sieltä, Rosberg totesi.

Hän kuitenkin vahvisti Hamiltonin tarinan väärästä asetusvalinnasta.

– Se on selvää, että olin väärässä moottoriasetuksessa. Minulta puuttui tehoja.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kisatuomaristo totesi tapauksen normaaliksi kisakolariksi, joten kumpaakaan kuskia ei rangaistu. Rosbergin kommenteista paistoi, ettei hän ollut asiasta välttämättä tuomarien kanssa samaa mieltä.

– Tuomaripäätös on tuomaripäätös. Jätetään tämä siihen, Rosberg vastasi.

MM-johdossa jatkavalta Rosbergilta kysyttiin myös, millainen hänen suhteensa Hamiltoniin on tämän osuman jälkeen.

– Sama kuin aina, Rosberg totesi vakavana.

Lue myös:

    Uusimmat