Mercedes-kolarissa outo piirre – tämän takia Hamilton lähti ohitukseen

Mercedes-kuljettajien välinen kolari sai alkunsa Nico Rosbergin väärästä moottoriasetuksesta, kertoo tallikaveriinsa osunut Lewis Hamilton.

Rosberg starttasi Espanjan F1-kisaan paalupaikalta, mutta kolmosmutkassa hänen vauhtinsa hiipui ja Hamilton päätti yrittämään ohitusta.

Saksalaiskuski sulki sisäpuolen ajolinjan ja Hamilton ajautui nurmikolle. Sen jälkeen hänen autonsa pyörähti ja osui Rosbergin perään pilaten molempien kisan.

MTV Sportin tekninen asiantuntija Ossi Oikarinen teki kisan jälkeen havainnon, joka viestii Rosbergin auton ongelmasta.

– Noista kuvista näkyy, että Nico ilmiselvästi nostaa (jalkaa kaasulta) kesken mutkaa ja sen ulostulossa, koska takavalo vilkkuu. Se vilkkuu vain silloin, kun säästetään bensaa. Eli jotain outoa oli Nicon ajossakin, koska Lewis ei olisi muuten saanut noin hyvää vauhtia mutkasta ulos, Oikarinen toteaa.

Hamilton vahvisti kilpailun jälkeen ongelman.

– Ennen starttia meidän täytyy valita, millä moottoriasetuksella lähdemme ja vain yhdessä on maksimivoima. Hän oli joko turva-autoasetuksissa tai jossain, Hamilton kommentoi Sky Sportsille.

– Sain häntä kiinni eikä hän ollut ajolinjalla. Vasemmalla ollut tila oli paljon pienempi kuin oikealla, joten lähdin oikealle. Kun olet 17 km/h nopeampi, se aukko käytetään. Sain pyörän ja etusiiven hänen rinnalleen, mutta sitten minun piti väistää törmäystä.

Hamilton ei kuitenkaan ottanut syytä niskoilleen.

– En lähde tuohon.

Lue myös:

    Uusimmat