Rosberg kovin odotuksin toiseen kauteen

Kaksi formula ykkösten maailmanmestaruutta ajanut Damon Hill veikkaa Williams-tallista alkavan kauden yllättäjää. Se sopisi Nico Rosbergille, jonka ensimmäinen kausi Williamsin ratissa alkoi komeasti Bahrainin GP:n seitsemännellä sijalla, mutta päättyi kuljettajien MM-sarjan 17. sijaan.

- Se oli vaikea vuosi, Rosberg summaa kautta, jonka kuluessa kumpikaan Williams-kuljettaja ei ollut kertaakaan kolmen parhaan joukossa.

Williams menetti viime kaudelle BMW:n moottorit, mutta sai tilalle kilpailukykyiset Cosworthin koneet. Tallin ongelma oli auton heikko luotettavuus. Rosberg tuli maaliin vain yhdeksän kertaa 18 kilpailun aikana. Hän ajoi kahdesti seitsemänneksi, mutta otteista paistoi vielä tulokkaan into ja kokemattomuus.

- Formula ykkösissä ei nousta huipulle yhdessä kaudessa, Rosberg totesi oppivuodestaan uutistoimisto DPA:lle.

Nyt Williams on liikkeellä Toyotan moottoreilla, ja tallin tekninen johtaja Sam Michael on saanut avukseen Renaultilta tulleen Rod Nelsonin. Michael on voinut keskittyä enemmän auton rakennuksen johtamiseen, kun Nelson ottaa vahvan roolin kisaoperaatioiden johdossa.

Williamsin ylimmässä johdossa jatkavat tallin omistajat ja kokeneet F1-veteraanit Frank Williams ja Patrick Head. Kevättalven viimeisissä testeissä Barcelonassa tallin FW29-ajokin vauhti oli jo lupaavaa.

- Ja autoa oli nautinto ajaa, Rosberg kiittelee uutta työkaluaan.

Tallikaveri pitää voittaa

Jos Williams osoittautuu kauden yllättäjäksi, 21-vuotiaalta Rosbergilta voi odottaa jopa ensimmäistä palkintosijaa. Jos auto ei ole kilpailukykyinen, Rosbergin pitäisi kyetä tuomaan ajokki mahdollisimman usein maaliin ja kukistaa mieluusti joka kerta itävaltalainen tallitoveri Alexander Wurz.

Nicon isä, ex-maailmanmestari Keke Rosberg ehti jo talven aikana huolestua poikansa vauhdista.

- Olin vähän huolestunut, kun Alex oli testeissä koko ajan Nicoa nopeampi, mutta Nico totesi, että "älä hermostu pienistä". Sitten Barcelonan testin jälkeen, kun Nico ajoi radalla talven toiseksi nopeimman kierrosajan, se soitti ja sanoi, että mitä minä sanoin, isä-Rosberg muistelee.

- Nicon Barcelonan aika oli vain vähän Felipe Massan aiemmin ajamaa aikaa hitaampi. Toisaalta jos muut huipputallit olisivat tulleet takaisin Barcelonan radalle (olivat silloin Bahrainissa), ehkä ajatkin olisivat olleet jotakin ihan muuta, Rosberg sanoo.

Monacossa asuva Nico Rosberg kilpailee saksalaisella lisenssillä ja on itse kuvannut suhdettaan kahteen kotimaahansa, Suomeen ja äitinsä Sinan kotimaahan Saksaan näin.

- Kun kyse on jalkapallosta olen saksalainen, mutta kun puhutaan jääkiekosta, olen suomalainen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat