Mainos

Rosatomin varapääjohtajalta isot kiitokset: ”Edistää Suomen kilpailukyvyn ylläpitämistä”

Rosatomin varapääjohtaja Kirill Komarov sanoo lähettämässään tiedotteessa olevansa iloinen siitä, että Fennovoima sai keskiviikkona uusia osakkaita.

Fortum ja SRV ilmoittivat lähtevänsä hankkeeseen mukaan ja nykyisistä osakkaista Outokumpu lisäsi osuuttaan.

– Ydinvoimalan rakentaminen luo paljon uusia työpaikkoja rakennusalalla ja muille siihen liittyvillä aloille. Hanke edistää Suomen kilpailukyvyn ylläpitämistä tarjoamalla sähköä suomalaisille yrityksille ja kotitalouksille kilpailukykyisin hinnoin, pitkällä tähtäimellä. Hanke tukee myös maailmanlaajuista tavoitetta vähentää kasvihuonepäästöjä, Kirill tiedotteessa toteaa.

Vaikka hankkeella on ollut vastatuulta, Rosatomissa uskotaan yhä siihen, että uusi voimala ennen pitkää vihitään käyttöön.

– Olemme edelleenkin luottavaisia hankkeen onnistumisesta. Olemme iloisia, että uudet teollisuusyritykset ovat liittyneet mukaan hankkeeseen ja että Suomen hallitus jatkaa rakentamisluvan käsittelyä. Omalta osaltaan Rosatom tulee varmistamaan, että hanke toteutetaan sovitussa aikataulussa, budjetin mukaisesti ja että käyttämämme teknologia on turvallista ja luotettavaa.

Kotimaassa useat poliitikot ovat kehuneet ydinvoimalahankkeen jatkumista. Muun muassa perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ja keskustan elinkeinoministeri Olli Rehn ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä keskiviikon uutiseen. Oppositiossa suhtautuminen hankkeen jatkoon ei ole ollut ihan niin lämmintä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.