Mainos

Entinen työministeri kiittelee Fennovoiman etenemistä – "positiivinen viesti teollisuudelle"

SDP:n kansanedustaja, entinen työministeri Lauri Ihalaisen mukaan tämänpäiväiset uutiset Fennovoiman ydinvoimalahankkeen kotimaisuusasteen noususta hälventävät hankkeen ympärillä vellonutta epävarmuutta. 

Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen saatiin tänään uusia omistajia, kun Fortum, SRV ja Outokumpu ilmoittivat uusista omistuksistaan Fennovoimassa. Kotimaisuusaste nousi näin yli 61 prosentin, joka oli hankkeen toteutumisen edellytys.

Ihalaisen mukaan valmisteluvaiheesta jäi paljon opittavaa, mutta poliitikko kiittelee silti elinkeinoministeriä hankkeen eteenpäin nytkähdyksestä.

– Nyt mukaan on tullut uusia uskottavia toimijoita. Fortumin hyvä alan liikeosaaminen ja ydinvoiman tunteminen, SRV:n rakennusalan asiantuntemus ja Outokummun omistusosuuden kasvattaminen ovat merkittäviä panostuksia ja positiivinen lisä hankkeelle. Hankkeen työllistävä vaikutus on erittäin merkittä Pohjois-Pohjanmaalle ja laajemminkin. Hallituksen puolelta elinkeinoministeri Olli Rehn on hoitanut hanketta omalta osaltaan asiallisesti ja ratkaisuun tähtäävästi, Ihalainen sanoo tiedotteessaan. 

Ihalaisen mukaan Fennovoiman ydinvoimalahanke on tärkeä, koska se voi antaa kipinää tuleville investoineille. 

– Hankkeen onnistuminen on myös positiivinen viesti teollisuudelle ja muulle elinkeinoelämälle, joka on Suomessa energiaintensiivistä. Kohtuuhintainen energia voi tukea sitä, että kipeästi kaivattavia investointeja saadaan myös tulevaisuudessa Suomeen, Ihalainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.