- soijapaloja - rucolaa - vuohenjuustoa - kookosmaito - ananaskirsikoita - karambola - kirsikkatomaatteja - passionhedelmiä - avokado
Harri Syrjäsen ja Rosa Meriläisen menu:
Kookos-soijasuikalepata
2 dl soijasuikaleita 2 dl valkoviiniä hieman vettä 2 dl kookosmaitoa 1 tl currya 1 tl kuminaa
Keitä soijasuikaleet valkoviinissä ja vedessä 10 min. Valmista loppu pata kattilassa kookosmaidon ja mausteiden kanssa. Hauduta 10 min.
Paistettua soijasuikaletta
1 dl soijasuikaleita 2 dl vettä 1 tomaatti valkosipulia rucolaa timjamia chiliöljyä
Keitä soijasuikaleita 18 min. vedessä. Paista pannulla chiliöljyssä ja tarjoile rucolan, tomaatin sekä valkosipulin kanssa.
Paistettua vuohenjuustoa
1 siivu vuohenjuustoa 1/2 avokado 1 passionhedelmä rucolaa 2 rkl oliiviöljyä
Paneroi vuohenjuusto vehnäjauhoissa ja paista oliiviöljyssä. Halkaise passionhedelmä ja kaavi sisusta tehosekoittimeen. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja soseuta vinaigretiksi. Tarjoile rucolan kanssa.
Avokadorösti
1 iso peruna 1/2 avokado 1 tomaatti 3 valkosipulin kynttä
Suikaloi peruna ohuiksi suikaleiksi mandoliinillä. Kuutioi avokado ja sekoita perunan joukkoon. Paista pannulla ohut rösti. Laita tomaatti ja valkosipuli uuniin oliiviöljyn kera ja paista 15 min. 220 c:ssa. Tarjoile yhdessä.