Rosa Meriläinen palaa vuosien jälkeen politiikkaan – IL: Kipinä palasi, kun hän näki MTV:llä lastaan kannettavan poliisiautoon

Vihreiden entinen kansanedustaja Rosa Meriläinen kertoo Iltalehdessä pyrkivänsä europarlamenttiin kesäkuun vaaleissa. Meriläisen nimi lisättiin lauantaina Iltalehden jutun julkaisun jälkeen vihreiden eurovaaliehdokkaiden joukkoon.

48-vuotias Meriläinen oli vihreiden kansanedustajana vuosina 2003–07. Hän on työskennellyt vuodesta 2018 alkaen Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestön KULTA ry:n pääsihteerinä. Hän on lisäksi kirjoittanut useita tietokirjoja sekä romaaneja.

Meriläinen kertoi IL:n haastattelussa, että suurin syy hänen politiikkaan paluulleen 17 vuoden jälkeen on hänen lapsensa Frans Frangén, 18.

– Frans oli ensimmäisen kerran Elokapinassa 15-vuotiaana. Taisin Maikkarin uutisista nähdä, kun lastani kannetaan toppahousuissa poliisiautoon. Tässä on saanut ihailla nuorta aktivistia, joka laittaa kroppaa likoon pysäyttääkseen ilmastonmuutoksen ja luontokadon ja kuudennen sukupuuttoaallon, Meriläinen sanoo Iltalehdelle.

Vihreät on toistaiseksi nimennyt 14 ehdokasta EU-vaaleihin. Puolueella on tällä hetkellä kolme europarlamentaarikkoa, entiset puheenjohtajat Ville Niinistö ja Heidi Hautala sekä Alviina Alametsä. Heistä Hautala ja Alametsä eivät pyri jatkokaudelle.

Jo nimettyjen ehdokkaiden joukossa on muun muassa puolueen edellinen puheenjohtaja Maria Ohisalo.

Lue myös:

    Uusimmat