Roosa nauhan teemana ovat tänä vuonna lasten syövät – nauhan suunnittelijat Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki: "Lapsen syöpä tuntuu yksinkertaisesti väärältä"

Tältä näyttää vuoden 2023 Roosa nauha 0:28
Tältä näyttää vuoden 2023 Roosa nauha!

Vuoden 2023 Roosa nauhan ovat suunnitelleet Syöpäsäätiölle Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta. Tämän vuoden teemana on lasten syövät. 

Vuoden 2023 Roosa nauhan ovat suunnitelleet Apulannan laulaja Toni Wirtanen ja rumpali Sipe Santapukki. Kaksikko pitää syöpätutkijoiden työtä äärimmäisen tärkeänä. 

– Syöpätutkimusta tehdään silloinkin, kun emme itse sitä tiedä. Se työ on epäitsekkyyttä puhtaimmillaan, Santapukki sanoo Syöpäsäätiön tiedotteessa. 

Wirtasella on lähipiirissä omakohtaisia kokemuksia syövästä: hänen isänsä ja isoäitinsä on menehtynyt sairaudelle. 

– Syöpä-sanalla on aika pelottava ja toivoton kaiku. Liian moni tapaus on johtanut siihen ikävimpään lopputulokseen. Lapsen syöpä koskettaa, ollaan elämän perustavanlaatuisten asioiden äärellä, Wirtanen kertoo tiedotteessa. 

– Lapsen syöpä tuntuu yksinkertaisesti väärältä. Roosa nauha -keräys voi olla ratkaiseva elementti, joka kääntää tilanteen voiton puolelle. Halusimme suunnittelemaamme Roosa nauhaan mukaan pienen niitin, joka merkitsee viimeistä niittiä syövälle, Santapukki jatkaa.

Roosa nauha -keräys alkoi 21. syyskuuta ja jatkuu lokakuun loppuun.

Roosa nauha -keräyksellä on kerätty varoja syöpätutkimukselle jo vuodesta 2003. Keräysvaroilla tuetaan syöpätutkimuksen lisäksi sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavaa maksutonta neuvontapalvelua. 

Syöpäsäätiö on Suomen merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja.

Alla olevalla videolla Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki kertovat, millä mielin lähtivät suunnittelemaan vuoden 2023 Roosa nauhaa.

Uuden Roosa nauhan suunnittelijat rakkauden ja toivon rintamassa 10:23
Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki ovat odottaneet Roosa nauhan suunnittelua.

Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 6.10. Hyväntekeväisyysohjelma Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa nähdään livelähetyksenä MTV3:lla ja MTV Katsomossa sunnuntaina 29.10. klo 19.30.

 

Lue myös:

    Uusimmat