Serko Rantanen valmisti Ronbi Backin valitsemista herkuista maittavan menun.
Ronin ostokset:
15 boysenmarjaa
1 banaani
1 bataatti (vaihtuu rucolaan)
1 prk (227g) bambua
Pullo (350 ml) Bailey's-likööriä
500 g broilerin maksaa
500 g broilerin kivipiiraa
1 parsakaali
Mysteerikana
500 g broilerin kivipiiraa
Kirkastettua voita paistamiseen
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl kasvislientä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl calvadosta
1 tl hunajaa
1 tl maizenaa
muutama oksa timjamia
1 Broccoli
1 prk bambua
rucolaa
Paista hetki sipuleita ja kivipiiraa. Lisää muut ainekset paitsi parsakaali ja bambu.
Keittele kasaan muutama minuutti lisää vasta lopussa parsakaali ja bambu. Lisää annokseen pieni pallo kananmaksamoussea ja koristele annos rucolalla.
Kananmaksamousse
Kirkastettua voita paistamiseen
½ sipuli
1 valkosipulin kynsi
5 palaa maksaa
1 dl kermaa
1 rkl calvadosta
1 tl maizenaa
Suolaa ja pippuria
Paista sipulit ja maksa. Lisää muut ainekset kattilaan ja keitä kasaan 3-4 minuuttia.
Soseuta blenderissä ja laita jääkaappiin jotta seos viilenee ja tiivistyy.
Banaanivanukas
1 banaani
1 rkl fariinisokeria
½ dl kermaa
1 keltuainen
1 rkl Bailey’s-likööriä
Laita kuorittu banaani 200 asteiseen uuniin n. 5 minuutiksi. Muussaa pehmentynyt banaani haarukalla. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi muussattu banaani sekaan. Laita seos pieneen jälkiruokavuokaan, paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Koristele marinoiduilla boysenmarjoilla.
Marinoidut boysenmarjat
Muutama boysenmarja
2 rkl Bailey’s-likööriä
Halkaise marjat ja kaada likööri niiden päälle, anna maustua hetki.