Roni Backin menu

kokkisota_kausi_2_jakso_9_annoskuvat_päätehtävä_serko_rantanen_roni_back_annos_1_preview
Julkaistu 18.01.2018 20:00

MTV VIIHDE

Serko Rantanen valmisti Ronbi Backin valitsemista herkuista maittavan menun.

Ronin ostokset:

  • 15 boysenmarjaa
  • 1 banaani
  • 1 bataatti (vaihtuu rucolaan)
  • 1 prk (227g) bambua
  • Pullo (350 ml) Bailey's-likööriä
  • 500 g broilerin maksaa
  • 500 g broilerin kivipiiraa
  • 1 parsakaali

Mysteerikana

  • 500 g broilerin kivipiiraa
  • Kirkastettua voita paistamiseen
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl calvadosta
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl maizenaa
  • muutama oksa timjamia
  • 1 Broccoli
  • 1 prk bambua
  • rucolaa

Paista hetki sipuleita ja kivipiiraa. Lisää muut ainekset paitsi parsakaali ja bambu.

Keittele kasaan muutama minuutti lisää vasta lopussa parsakaali ja bambu. Lisää annokseen pieni pallo kananmaksamoussea ja koristele annos rucolalla.

Kananmaksamousse

  • Kirkastettua voita paistamiseen
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 5 palaa maksaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl calvadosta
  • 1 tl maizenaa
  • Suolaa ja pippuria

Paista sipulit ja maksa. Lisää muut ainekset kattilaan ja keitä kasaan 3-4 minuuttia.

Soseuta blenderissä ja laita jääkaappiin jotta seos viilenee ja tiivistyy.

Banaanivanukas

  • 1 banaani
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ½ dl kermaa
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl Bailey’s-likööriä

Laita kuorittu banaani 200 asteiseen uuniin n. 5 minuutiksi. Muussaa pehmentynyt banaani haarukalla. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi muussattu banaani sekaan. Laita seos pieneen jälkiruokavuokaan, paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Koristele marinoiduilla boysenmarjoilla.

Marinoidut boysenmarjat

kokkisota_kausi_2_jakso_9_annoskuvat_päätehtävä_serko_rantanen_roni_back_annos_2_preview​​​​​​​

  • Muutama boysenmarja
  • 2 rkl Bailey’s-likööriä

Halkaise marjat ja kaada likööri niiden päälle, anna maustua hetki.