Pyhimyksen menu

kokkisota_kausi_2_jakso_7_annoskuvat_päätehtävä_serko_rantanen_pyhimys_annos_1
Julkaistu 04.01.2018 20:45

MTV VIIHDE

Pyhimyksen ostoskassin aineista syntyi ankankoipipataa, pikkelöityä kurkkua, appelsiinihunajakakkua ja appelsiinijogurttivaahtoa

Pyhimyksen ostokset:

  • 1 mansikka
  • 200 g ankan reisiä
  • 1 appelsiini
  • 1 prk säilykemaissi
  • 1 kpl kurkku
  • 1 prk bulgarian jogurtti
  • 10 kpl pensasmustikoita
  • 400 g mustasilmäpapuja
  • Hikinen iltapäivä chili-ketsuppi

kokkisota_kausi_2_jakso_7_annoskuvat_päätehtävä_serko_rantanen_pyhimys_annos_2

Ankankoipipata

  • 1 dl mustasilmäpapuja
  • 1 dl maissia
  • ½ tl chiliä
  • ½ tl cayennepippuria
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • öljyä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kanaliemi
  • 2 tl chili-ketsuppia
  • Minttua
  • 1 ankanreisi

Paahda kuivalla pannulla pavut ja maissit, mausta chilillä, cayennella ja pippurilla. Kuullota toisella pannulla sipulit öljyssä. Lisää pannulle papu-maissiseos, hienonnettu minttu, kerma ja kanaliemi.

Keitä noin 10 minuuttia. Leikkaa ankanreisi pienemmäksi ja lisää pataan ja kiehauta. Koristele annos pikkelöidyllä kurkkuviipaleilla ja mintun lehdillä.

Pikkelöity kurkku

  • 3 kurkkusiivua
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • Ripaus suolaa

Vedä kuorijalla 3 ohutta siivua kurkusta, anna pikkelöityä hunaja-etikka-suolaseoksessa noin 5 minuuttia.

Appelsiinihunajakakku

  • 2 valkuaista
  • 100 g sokeria
  • 80 g vehnäjauhoja
  • 50 g ruskitettua voita
  • ½ appelsiinin kuori
  • 1 tl hunajaa

Vaahdota sokeri ja valkuaiset. Lisää joukkoon loput ainekset.

Paista uunissa pienessä vuoassa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Tarjoa liekitettyjen marjojen ja appelsiinijogurttivaahdon kanssa.

Liekitetyt marjat

1 mansikka
10 pensasmustikkaa
1 rkl voita
1 rkl sokeria
Calvadosta liekitykseen

Ruskista voi ja sokeri, pyörittele marjoja seoksessa hetki, liekitä.                        

Liekitysohje: Kaada alkoholia tilkka pannun reunalle. Jos käytät kaasuliettä saat liekin kallistamalla pannua sitä kohti. Jos liekität muulla kuin kaasuliedellä, sytytä alkoholi palamaan esim. tulitikun avulla. Odota kunnes alkoholi palaa ja liekki hiipuu.

Muista olla varovainen liekittäessä.

Appelsiinijogurttivaahto

  • 1 dl Bulgarian jogurttia
  • ½ appelsiinin mehu
  • ½ tl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa

Sekoita ainekset keskenään ja vaahdota sauvasekoittimella.