Roman Schatz: Itsetyydytys on terveellistä

Kirjailija Roman Schatzilta ilmestyy ensi syksynä miesten itsetyydytystä käsittelevä kirja. Schatz puhuu vaietusta aiheesta suorasukaisesti.

Roman Schatzin kirjoittaman, Pertti Jarlan kuvittaman itsetyydytyskirjan on tarkoitus tulla markkinoille seuraavan isänpäivän tienoilla.

− Haluamme lanseerata kirjan isänpäivälahjaksi, miehet kun eivät yleensä osta kirjoja. Tässä on mielestämme aihe, josta miehet jaksavat lukea.

Jos miehet eivät osta kirjoja, niin vielä vähemmän he Schatzin mukaan puhuvat julkisesti itsetyydytyksestä.

− Eivät todellakaan puhu! Tiedämme kyllä keskenämme, että toinenkin tekee sitä, mutta asiasta vaietaan. Miehet eivät yksinkertaisesti kaipaa vapautusta, jotta voisimme jakaa tämän hienon asian keskenämme, Schatz sanailee.

Ei syytä häpeään!

Jos itsetyydytys on miesten keskuudessa tabuaihe, miksi siitä pitää kirjoittaa kokonainen kirja?

− Totesimme, että miesten masturbaatiota käsitellään lähinnä huonojen vitsien muodossa. Halusimme jatkaa perinnettä.

− Kirja ei ole tieteellinen, mutta sen sijaan ymmärrettävä. Tärkeintä on se, että aikuinen mies tietää että itsetyydytys on terveellistä. On tiedossa, että parikymppisten miesten päivittäin masturbointi ehkäisee eturauhassyöpää, Schatz vakavoituu.

Seksuaalisuus on teemana vaikea. Schatz on saanut itsekin kokea nuorena, että itsetyydytys on jotain häpeällistä. Sittemmin hän on aikuistunut ja vapautunut aiheen suhteen.

− En ole koskaan tavannut ihmistä, joka olisi täysin sinut oman seksuaalisuutensa kanssa. Kukaan ei ylipäätään päätä omasta seksuaalisuudestaan. Ajattele vaikka pedofiileja. Saat olla kiitollinen, jos seksuaaliset mieltymyksesi sijoittuvat laillisuuden rajoihin, Schatz sanoo.

Masturbaatio parisuhteessa

Schatzin kirjan yksi luku on omistettu itsetyydytykselle parisuhteessa. Osalla on vaikeuksia hyväksyä se, että partneri harjoittaa masturbointia muun seksielämän ohessa.

− Tutkimukset osoittavat, että mies, joka masturboi säännöllisesti, harrastaa myös yhdyntöjä säännöllisesti. Toisin sanoen mies joka vetää käteen, on aktiivinen myös makuukammarissa, kirjailija lataa.

Schatz muistuttaa, että itsetyydytys ja seksi eivät ole sama asia, mutta masturbointi parisuhteessa ei ole millään lailla toiselta pois.

− Joissain hurjissa kulttuureissa mies ja nainen tekevät sitä jopa yhdessä. Meillä Suomessa ei olla ehkä vielä valmiita sellaiseen.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja