Romahdus: Suomen viestinaisten virittelemä hiihtoyllätys luhistui karulla tavalla

Suomen naisten viestijoukkueen virittelemä yllätys maastohiihdon maailmancupissa mureni Anne Kyllösen kolmanteen osuuteen Lillehammerissa sunnuntaina. Suomi oli lopulta neljäs.  

Suomi hiihti joukkueella Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski

Matintalo toi Suomen avausvaihtoon kärkijoukossa, ja Niskanen onnistui vielä paremmin: Suomi tuli toiseen vaihtoon seitsemän sekunnin johdossa ennen Norjaa ja Venäjää. 

Norjan Therese Johaug karkasi odotetun nopeasti Kyllöseltä 3. osuudella, mutta suomalaishiihtäjän notkahduksesta tuli liian syvä. Ohi tulivat myös Ruotsi ja Yhdysvallat, ja liian suurella erolla. Johaug oli Kyllöstä nopeampi peräti 1.27 viiden kilometrin matkalla. Myös Ruotsin Charlotte Kalla ja USA:n Rosie Brennan löivät Kyllösen noin 50 sekunnilla.  

– Kyllä sen huomaa, ettei kroppa ole ennallaan sairastelun jälkeen. Aloitin varmasti liian kovaa tämänhetkiseen kuntoon nähden, Kyllönen totesi Ylen tv-haastattelussa. 

Pärmäkoskella ei ollut mahdollisuutta nousta enää palkintotaistoon, mutta hän päihitti loppuvedossa Norjan kakkosjoukkueen Tiril Udnes Wengin. Viestivoitto meni ylivoimaisesti Norjan ykkösjoukkueelle, muut palkintosijat ottivat Yhdysvallat ja Ruotsi. 

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä jätti viestiennakossaan Suomelle mahdollisuuden kolmospaikkaan, mutta huomautti Kyllösen vaisuista esityksistä.  

– Kyllösen tilanne on huolestuttava. Meillä ei tällä hetkellä ole neljää kansainvälisen tason hiihtäjää laittaa viestiin. Silloin on vaikea olla palkintopallilla. Toivotaan, että sunnuntai olisi parempi päivä Annelle, mutta lauantaina suoritukset olivat todella huonoja, Isometsä ennakoi. 

Miesten 4 x 7,5 kilometrin viesti starttaa klo 12.45. Suomen joukkue on Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen ja Markus Vuorela.

Juttua korjattu klo 13.15: miehet hiihtävät 4 x 7,5 kilometriä, ei 4 x 10 kilometriä. 

Lue myös:

    Uusimmat