Rokottamattomat lapset joutuvat pysymään poissa julkisilta paikoilta yhdysvaltalaisessa piirikunnassa – kieltoa rikkoville vanhemmille voi tulla linnatuomio

Rokottomattomat lapset joutuvat pysymään poissa julkisilta paikoilta yhdysvaltalaisessa piirikunnassa 0:44
Rokottomattomat lapset joutuvat pysymään poissa julkisilta paikoilta yhdysvaltalaisessa piirikunnassa.

Rokottamattomat alle 18-vuotiaat lapset joutuvat pysyttelemään poissa julkisilta paikoilta New Yorkin osavaltiossa sijaitsevassa Rocklandin piirikunnassa, kertoo uutiskanava CNN.

Päätöksen asiasta teki piirikunnan johtaja Ed Day, ja vähintään 30 päivää voimassa olevan kiellon tarkoitus on hillitä alueella lokakuussa alkanutta tuhkarokkoepidemiaa.

Piirikunnassa on vahvistettu kaikkiaan 153 tuhkarokkotapausta, ja niitä on ilmennyt puolen vuoden ajan. Piirikunnassa on yli 300 000 asukasta.

Osa pelkää rokotuksia

CNN:n mukaan epidemia sai alkunsa, kun rokottamaton piirikunnan asukas sai tartunnan matkaillessaan Israelissa, ja levitti tautia palattuaan kotiin.

Tauti on jyllännyt erityisesti ortodoksijuutalaisten alueilla, joissa iso osa asukkaista kieltäytyy rokottamasta lapsiaan, kertoo The Telegraph -lehti. Suurimpana syynä tähän on se, että monet vanhemmista pelkäävät, että rokotukset voivat aiheuttaa lapsille autismia.

Kiellon rikkomisesta voi seurata vanhemmille enintään kuuden kuukauden vankeustuomio, 500 dollarin sakot tai molemmat.

Kielto ei koske lapsia, jotka ovat liian nuoria rokotettaviksi tai aikuisia, sillä viranomaiset eivät halua estää ihmisiä käymästä töissä.

Julkisiksi paikoiksi luokitellaan muun muassa synagogat, kirkot, koulut ravintolat ja kaupat.

Tuhkarokko julistettiin Yhdysvalloissa hävitetyksi vuonna 2000.

Lue myös:

    Uusimmat