Yhdysvalloissa ylitettiin 13 miljoonan tartunnan rajapyykki – Los Angelesin piirikunta: Pysykää kotona niin paljon kuin mahdollista

0:38
Katso myös video: Yhdysvaltalainen hoitaja kertoo, mitä koronaan kuolevat potilaat sanovat viimeisiksi sanoikseen: "Tämä ei voi olla totta"

Yhdysvalloissa on varmistettu tähän mennessä jo yli 13 miljoonaa koronavirustartuntaa.

Tapausmäärät on tarkistettu baltimorelaisen Johns Hopkins -yliopiston seurannasta Suomen aikaa lauantaina aamuyöllä.

Maa oli ehtinyt ylittää 12 miljoonan rajapyykin vasta kuusi päivää aiemmin, kertoo yhdysvaltalaislehti Hill.

Yhdysvalloissa on todettu määrällisesti eniten koronatartuntoja ja koronavirukseen liittyviä kuolemia koko maailmassa. Johns Hopkinsin mukaan koronakuolemia on kirjattu maassa yli 264 000.

Los Angelesissa rajoitukset tiukentuvat

Los Angelesin piirikunta ilmoitti perjantaina entistä tiukemmista väliaikaisista kokoontumisrajoituksista, jotka tulevat voimaan maanantaina. Ainakin kolme viikkoa kestävät uudet rajoitukset kehottavat alueen asukkaita pysymään kotona niin paljon kuin mahdollista.

Rajoitukset kieltävät kaikki julkiset tai yksityiset kokoontumiset muiden kuin omaan kotitalouteen kuuluvien kanssa, kertovat piirikunnan terveysviranomaiset tiedotteessa.

Rajoitukset eivät kuitenkaan koske uskonnollisia tilaisuuksia ja mielenilmauksia. Näiden osalta kokoontuminen on taattu perustuslaissa.

Koronatartuntojen määrät ovat olleet viime aikoina nousussa Los Angelesissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja