Rohkea muotibloggari Silver: Merkkivaate ei tee tyyliä

Suomen tunnetuin miespuolinen muotibloggari, Silver-blogista tuttu Vesa Silver, kertoi Jani Toivolalle miehisen tyylin saloja.

Suomessa ei ole vielä kovin montaa muodista kirjoittavaa miesbloggaria, joten Vesa Silver on yksi harvoista. Millaista on olla tyylinsä tunteva, hyvin pukeutuva mies pienessä Suomessa?

– Mielenkiintoista ja haastavaa. Se, mitä kaupoissa näkee, on muuttunut paljon parin kolmen viime vuoden aikana. Sisäänostajat ovat rohkeampia. On tullut uusia liikkeitä ja on tullut uusia ketjuja, jolloin variaatio on suurempaa ja laajempaa. Se on mielestäni positiivista, Vesa sanoo.

Mikä on Vesan mielestä sitten tyylikästä?

– Tyyli ei ole pinnallista, vaan se lähtee sisältä päin. Se lähtee itsevarmuudesta ja siitä, miten tuntee oman kehonsa. Merkkivaatteet eivät tee tyyliä. Itsevarmuus näkyy, mistä vaatteesta vaan.

Raumalta kotoisin oleva Vesa tietää, miltä tuntuu olla erilainen pienessä kaupungissa.

– On tietenkin kiusaamista. Muistan pukeutuneeni ympäristön paineiden takia tiettyyn muottiin.

16-vuotiaana Tampereelle muuttanut Vesa sai suuresta kaupungista voimaa pukeutua oman mielensä mukaan.

– Silloin kukaan ei katsonut enää pitkään.

Innoittajana Adam Lambert

Vesan tyyliin vaikuttavat ulkopuoliset virikkeet.

– Olen inspiroitunut aika paljon musiikista. Tyylissäni vaikuttaa minimalistinen yksinkertaisuus, mutta tyylini on kuitenkin kokeileva. Rakastan suomalaisia vaatesuunnittelijoita sekä ulkomaisia, nuoria kykyjä.

Vesan tyylistä tulee auttamatta mieleen American Idol -tähti Adam Lambert.

– En ole juuri koskaan fanittanut ketään, mutta muistan, että kun katsoin American Idolia, jossa Adam Lambert esiintyi, rakastuin hänen tyylinsä, musiikkinsa ja esiintymiseen. Ja, kun ensimmäinen musiikkivideo julkaistiin, minun oli pakko saada samanlainen piikkiolkapää kuin Adamilla.

Naisten vaatekaapin peruspilarit kynähameesta kauluspaitaan tietävät kaikki, mutta mitä kuuluu miehen perusvaatteisiin?

– Miehellä pitäisi olla parit eriväriset farkut, musta puku, t-paitoja sekä kauluspaita. Kun peruspilarit löytyvät, lookia voi uudistaa asusteilla: kengillä. laukuilla, kravateilla tai taskuliinoilla, Vesa vinkkaa.

AVA

Kuvat: Tyylitunnustuksia

Tyylitunnustuksia AVAlla joka torstai klo 18.30

Vesa Silverin vaatekaapin aarteet, katso kuvat!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja