Roger Federeriltä mielenkiintoinen lausahdus tappion jälkeen: "En edes miettinyt ketä vastaan pelaan"

Roger Federerin urakka ATP-finaaleissa ei käynnistynyt ruusuilla tanssien, sillä Kei Nishikori yllätti sveitsiläisen lukemin 7-6(4), 6-3.

Pääkuvan videolla Federerin ja Nishikorin ottelun ratkaisuhetket.

MAINOS

ATP-finaalit suorina lähetyksinä C Moressa ja suoratoistopalvelussa

C Moren sivulle pääset tästä

Lämpimän vastaanoton lontoolaiskatsojilta saanut Federer jäi kauas omasta tasostaan turnauksen ensimmäisessä ottelussaan. Tappio oli 37-vuotiaalle Federerille ensimmäinen suora 2-0-tappio kiertueen päättävän turnauksen alkulohkovaiheessa.

Federer myöntää, ettei ollut valmistautunut koitokseen huolella.

– Rehellisyyden nimissä ottelu ei ollut mielessäni. Minulla ei ollut tarpeeksi aikaa, enkä edes miettinyt, ketä vastaan pelaan seuraavaksi, Federer kertoo.

Federer voitti vastikään ATP 500 -luokan turnauksen Baselissa, mutta hävisi puolestaan trillerin Pariisin ATP 1000 -luokan turnauksen välierässä maailmanlistan kärkinimelle Novak Djokovicille. Djokovic ja Federer ovat selvät ennakkosuosikit myös ATP-finaaliturnauksen voittoon Rafael Nadalin ollessa loukkaantuneena.

20 kertaa Grand Slam-tittelin voittanut Federer vakuuttaa kuitenkin olevansa kunnossa.

– Olen joutunut harjoittelemaan vähän siellä täällä. Harjoittelin ulkona ja sisällä, joten olosuhteet ovat vaihdelleet. Pallon lyöminen tuntui hyvältä ja lämmittely sujui ihan mukavasti, Federer jatkaa.

Tiistaina Federer saa vastaansa maailman kahdeksanneksi sijoitetun Dominic Thiemin. Thiem hävisi niin ikään ensimmäisen ottelunsa, kun eteläafrikkalainen Kevin Anderson, joka kukisti japanilaisen lukemin 6-3, 7-6 (10). Omat ottelunsa voittaneet Anderson ja Nishikori kohtaavat toisensa niin ikään tiistaina.

Turnaus jatkuu maanantaina, kun alkuillasta kohtaavat Alexander Zverev ja Marin Cilic. Illan pääottelussa mittelevät puolestaan Novak Djokovic ja John Isner.

ATP-finaalien voittaja selviää sunnuntaina 18.11.

Juttua korjattu: Federer ja Nishikori pelaavat seuraavat ottelunsa tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat