Robert Helenius vaatii paikkaa MM-ottelussa – lähetti uhmakkaan kommentin raskaansarjan supertähdelle: "Löisin hänet"

Adam Kownackin keskeytyskuntoon löylyttänyt Robert Helenius haluaa seuraavaksi MM-otteluun.

Helenius voitti viikonloppuna Kownackin kaksikon uusintakohtaamisessa kuudennen erän teknisellä tyrmäyksellä. Aluksi kehätuomari liputti puolalaisen ulos sääntöjen vastaisten iskujan vuoksi hylkäyksellä, mutta päätös muuttui lopulta tekniseksi tyrmäykseksi.

Heleniuksen mielestä ottelu olisi pitänyt keskeyttää jo aiemmin, siksi huonossa kunnossa Heleniuksen moukaroima Kownacki oli.

– Sen olisi pitänyt olla TKO (tekninen tyrmäys) jo ehkä viidennessä erässä. Hän oli pahassa kunnossa, Helenius sanoi toimittaja Curran Bhatian haastattelussa.

Kownacki sai kovia osumia jo ensimmäisessä erässä ja hänen vasen silmänsä muurautui umpeen. Aktiivisena iskijänä tunnettu puolalainen ei päässyt missään vaiheessa vauhtiin Heleniuksen pehmittäessä häntä kovilla lyönneillään.

Helenius voitti jo kaksikon ensimmäisen kohtaamisen maaliskuussa 2020 niin ikään teknisellä tyrmäyksellä. Tappio oli tuolloin Kownackille uran ensimmäinen. Helenius uskoo tyrmäyksen jättäneen jälkensä puolalaiseen.

– Henkisesti tyrmäys maaliskuussa 2020 oli vaikea paikka hänelle. Hän oli henisesti epätasapainossa, ja kun ensimmäisissä erissä alkoi taas tulla taas osumia, hän ei halunnut enää jatkaa.

Heleniuksen odoteltiin nousevan WBA-liiton MM-haastajan asemaan jo ensimmäisen Kownacki-voiton jälkeen. Viikonlopun tyrmäyksellä hänen asemansa kohentui entisestään. Ammattilaisnyrkkeilyssä otteluiden toteutuminen on kuitenkin aina oma shownsa. Heleniuksella on selvä näkemys jatkostaan. 

– Haluan MM-ottelun sitä vastaan, kenellä on WBA-liiton mestaruusvyö. Kuka tahansa pitää vyötä, minä olen pakollinen haastaja, joten minun pitäisi olla seuraavana.

Tällä hetkellä WBA-liiton vyötä pitää hallussaan Ukrainan Oleksandr Usyk, joka riisti tittelin pari viikkoa sitten Anthony Joshualta. Kaksikon sopimuksessa oli kuitenkin uusintaottelupykälä, jonka Joshua ilmoitti käyttävänsä. Näin Usykin seuraava vastustaja näyttäisi olevan jälleen Joshua.

Heleniuksen viikonlopun otteluillassa nähtiin myös WBC-liiton MM-kamppailu, kun Tyson Fury tyrmäsi Deontay Wilderin kaksikon kolmannessa kohtaamisessa.

Helenius olisi sanojensa mukaan valmis kehään myös Furyn kanssa kamppailemaan WBC:n vyöstä.

– Jos saisin tässä kunnossa mahdollisuuden otella Furya vastaan, löisin hänet, Helenius kuittasi itsevarmasti.

Lue myös:

    Uusimmat